אנו בעלי-דירות במתחם פינוי ובינוי מוכרז שמצוי בשלב הכנת תב"ע. חברה יזמית הצליחה להחתים יותר ממחצית בעלי- הדירות במתחם על הסכם פינוי ובינוי אשר הוכן ע"י עורכי-דינה, למרות שהוא כולל תנאים חד-צדדיים לטובת היזם. היזם מסרב אפילו לדון עם בעלי-דירות על הסתייגויותיהם מתנאים בהסכם. להלן חלק מההסתייגויות:
א. ההסכם אינו מגביל ואינו מתנה את האפשרות של היזם להעביר את זכויותיו וחובותיו בחוזה לצד ג' כלשהוא.
ב. ציטוט מההסכם בנושא שינויים -"בכל שלב יהא היזם רשאי, לפי שיקול דעתו הבלעדי, להכניס שינויים בתכנון הפרוייקט, בהיתר הבניה ובתב"ע המתייחסת למקרקעין, ליזום ולבקש תוספות בנייה או הקלות בבינוי וביצוע של הפרוייקט לרבות בעבודות הפיתוח הקשורות בו, ובלבד שלאחר בחירת יחידת הבעלים לא יבוצע שינוי ביחידת הבעלים, בשטחה ובמיקומה". לדעתנו זה עלול לאפשר גם שינויים מהותיים בפרויקט שעלולים לפגוע בערכה של "דירת הבעלים" כגון הגדלת הצפיפות בפרויקט או שינויים לרעה בפיתוח הסביבתי
ג. ציטוט מההסכם בנושא הקצאת דירת-הבעלים - "שמאי מקרקעין מוסמכים משני משרדים שונים אשר ייבחרו על ידי היזם יעריכו את הדירות הנוכחיות של הבעלים ....ויקבעו לפי שיקול דעתם קבוצות בחירה בהתאם לקבוצות שווי של הדירות הנוכחיות, בקירוב". הבעיה היא שבעל-דירה נדרש ראשית-כל לחתום על חוזה שבו נקבע רק השטח של הדירה העתידית (התמורה) והעיקר - המיקום המיפרט ושאר הפרטים ייקבעו בעתיד במועד לא ידוע ע"י שמאים מטעם היזם. אנו חוששים למכור זכויותינו ליזם עבור "תמורה לא-מוגדרת".
אשמח לקבל חוות-דעתכם לגבי חששותינו מההסכם.
בברכה
נדב יוסי מיכל הרצל דני טליה מוטי בני ועוד
שלום רב,
הפורום המשפטי אינו הכלי הנכון למתן תשובה במקרה שלכם. אני מציע לכם להתאגד, לפנות לעורך דין המתמחה בתחום, לתת לו את ההסכם לעיון, ולאחר מכן לשבת איתו בפגישה בה הוא יסביר לכם את מהות ההסכם וסעיפיו. כך גם תוכלו לשאול את שאינכם מבינים, ולהתייעץ בזמן אמת לגבי כל סעיף וסעיף.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
תודה לעו"ד לוי הנכבד
בפניה אליכם, לא חיפשנו לחסוך תשלום שכ"ט לעו"ד ואכן אנו בעלי-הדירות קיבלנו חוו"ד מעו"ד מסוים ואנו לא מקבלים את דעתו בענין 3 הסעיפים הנדונים ולכן פנינו אליכם. אנו מניחים שלא הבנתם את כוונתנו ולכן נבהיר שלא ביקשנו חוות-דעתכם והסבריכם על ההסכם בכללותו, אלא רק לגבי 3 הסעיפים : העברה לצד ג', שינויים בתכנון, הקצאת הדירות לבעלים. ממש לא נראה שנושאים אלו יותר מורכבים מן הבעיות שמופנות אליכם בד"כ במדור זה ואולי אפילו להיפך. אנו מקווים שהסיבה אינה נובעת מהסטיגמה (המטומטמת) שבתחום פינוי ובינוי יש עסק עם אנשים נחותים קשי-יום שהבנת-הנקרא הינה מעבר ליכולתם. בכל-אופן ובכנות - נהיה אסירי-תודה אם תחווה את דעתך המקצועית ב- 3 הסעיפים שהעלינו.
בכבוד רב
נדב יוסי מיכל הרצל דני טליה מוטי בני ועוד
לעו"ד דותן לוי ולנדב ושותפיו
אני מעיין מדי פעם בפניות ובתשובות בפורום זה ונראה שכל הפניות נובעות מצורך ממשי לקבל עצה מקצועית ואובייקטיבית. לכן ולהבדיל מאופנת הטוקבקים, אין מקום בפורום זה לעלבונות ולהעלבויות. אז כל הצדדים נקראים להקפיד על התנהלות תקינה בפורום זה בכדי שלא להרוס את השירות החשוב שהוא מספק.
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
