שלום רב, מחפשת דירה לרכישה בת"א. ראיתי הערב דירה, נאמר לי שהיא רשומה כחלק מאגודה שיתופית, אם כי המוכר הדגיש שהדירה שייכת למשפחה שנים רבות מאד.
ככלל - האם יש בעיות כלשהן שקשורות למכירה וקנייהתנכסים של אגודה שיתופית?
הבנתי שנוהגים לעשות ועדת קבלה לאישור קונה הנכס??
כמו כן, המוכר אמר לי שיש לשלם לאגודה כחצי אחוז ממחיר הקנייה. מי אמור לשאת בתשלום עכשיו (אם אקנה) - אני, המוכר או חצי-חצי.
תודה רבה.
קיי שלום,
ראשית, יש להוציא נסח טאבו ולראות על שם מי באמת רשומה הדירה. לעיתים המוכר לא ממש יודע, וזה עלול להטעות. אם באמת הדירה רשומה על שם אגודה שיתופית, צריך לבדוק את מסמכי האגודה, התקנון שלה וכד'. התשובות לשאלותיך אמורות להיות שם. באופן כללי, ניתן לרכוש דירה כזו, אך רק לאחר שבוצעו כל הבדיקות שצריך באופן דקדקני. החצי אחוז נשמע לי קצת חוצפה, אבל בכל מקרה נתון להסכמת הצדדים לגבי מי שישא בתשלום. העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לא להסתמך על דברי המוכר, ולא לעשות דבר בלי שעורך דין מטעמך (שמומחה במקרקעין כמובן) יבדוק את כל העניין ויאשר לך לרכוש את הנכס.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
