שלום,חילקתי דירה לפני כ 8 שנים.הבנתי שיש התישנות על עברת בנייה אך לא על השימוש. לא ברורה לי האבחנה הזו.לאיזה ענישה אני צפוי במידה ואתפס (קנס/אחריות פלילית/צו הריסה וכו')
שלום רב,
עצם הבניה ללא היתר בניה מהווה עבירת בניה לפי חוק התכנון והבניה. בנוסף לכך, גם שימוש בבניה שנעשתה ללא היתר בניה מהווה עבירת בניה בפני עצמה. מאחר והשימוש מתבצע בכל רגע ורגע מחדש, הרי שמדובר ב"עבירה מתחדשת" ולכן אין עליה התיישנות. בגין עבירה זו יכולים להגיש נגדך כתב אישום ואת בהחלט יכולה להיות צפויה לקנס/ צו הריסה וכד'.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
תודה רבה.פעם ראשונה שאני מוצא תשובה שבאמת מסבירה את משמעות עבירת השימוש. מה גובה הקנסות המקובלים במקרים אלו? (סדר גודל...)
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
