שלום,
חתמנו חוזה שכירות לשנה, לאחר החתימה בעל הדירה ביקש בע"פ תוספת של שטר חוב/צק בטחון בנוסף לשטר החוב והערבות שהיו בחוזה. ניסינו להגיע איתו להבנה ולומר לו שהסכום הנוסף שהוא מבקש מוגזם, הוא דיבר לא יפה ואמר "זה מה שאני רוצה, לא מתאים לכם תקנו בית". לא הסכמנו לסכום הנוסף שביקש במלואו אלא רק לחלק, הוא סירב ואז לאחר שאמרנו לו שזה לא כתוב בחוזה הוא צעק עלי "זה לא יגמר טוב". בעלי אמר לו בוא נגמור את זה יפה, נבטל, והוא לא היה מוכן. הרגשנו פחד של ממש ולמחרת שלחנו לו מכתב שלאור דרישותיו הנוספות שאינן כתובות בחוזה אנו רואים את החוזה כמבוטל. הוא ההתקשר לבעלי ואמר שיהיה מוכן לבדוק האם לוותר על הצק הנוסף אבל אנחנו כבר ממש פחדנו להיכנס לדירה שלו ושלחנו מכתב נוסף שהחוזה מבוטל. כל זה היה 3 ימים לאחר חתימת החוזה, כאשר באמצע היה שבת. האם הוא יכול לתבוע אותנו? האם היתה לנו עילה מוצדקת לבטל את החוזה? ואם לא מה הגרוע ביותר שיכול לקרות אם יתבע אותנו?
אני מתנצלת על האורך אנחנו פשוט מודאגים.תודה רבה
קרן שלום,
לצערי, אני סבור שלא היתה עילה לבטל את החוזה, אלא אם כן המשכיר סירב לתת לכם מפתח בגלל שלא נתתם מה שביקש בנוסף.
המשכיר יכול לתבוע אתכם על כל תקופת השכירות ועל כל נזק שנגרם לו עקב הפרת ההסכם מצדכם. עם זאת, על הנפגע מהפרה לפעול להקטנת נזקו, כך שמחובתו להשכיר ת הדירה לאחר (מה שיקטין את הנזק באופן משמעותי).
בנוסף, בדקי אם בהסכם נקבע שתוכלו לסיימו בהודעה מוקדמת של 30/60/90 יום. אם כן, הוא יוכל לתבוע רק על ימי ההודעה המוקדמת.
בהצלחה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר