מתוקף הסכם השכירות בינינו הייתי צריכה לשלם לבעל הבית שלי חשבונות מים (כלומר לא לקבלם ישירות מהעירייה אלא ממנו). בפועל החשבונות היו מאוד גבוהים ולא סבירים(300-450שח לחודשיים לדירה בת 3 חדרים). כאשר ביקשתי לבדוק את הנושא מול העירייה(אולי יש נזילה וכו') לא קיבלתי שיתוף פעולה מצידו והוא פתר אותי באומרו שהחשבונות סבירים. לא הצלחתי לראות אסמכתאות מהעירייה לחשבונות. שילמתי הכל וסיימתי את ההסכם בינינו (לא רציתי לעשות בעיות והוא יפעיל את הערבות הבנקאית שברשותו). האם אני יכולה לתבוע אותו בבית משפט על כך? גם אם החשבונות נכונים והוא לא רימה אותי, זה לא תחת אחראיותו לוודא שאין נזילה? אני לא צריכה לשאת בתשלומים על כך נכון?
איטל שלום,
בעקרון את יכולה לתבוע בעילה של "עשיית עושר". יש הליך של תביעה לגילוי מסמכים, המתרחשת בשני שלבים (כי רק לאחר הגילוי ניתן לכמת את התביעה הכספית).
על פניו האחריות אם יש נזילה היא על המשכיר.
בכל אופן, כדאי לך לשקול עלות מול תועלת בניהול תביעה כזאת. לא ציינת באלו סכומים מדובר, במצטבר.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
מדובר לכל היותר ב1000 שח חיוב יתר במצטבר לדעתי. אם אני הולכת לבית משפט לתביעות קטנות אילו עלויות יש לי?
איטל שלום,
אגרה של כמה עשרות ש"ח, זמן הכנת התביעה, זמן ההגשה וזמן הדיון.
הבעיה היא שאינני בטוח שהתביעה מתאימה לתביעות קטנות.
את יכולה לברר בפורום בתי משפט באתר.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
שלחתי מכתב רשום שאני מבקשת לראות אסמכתאות. בתגובה בעל הבית התקשר לאיים עלי שהשארתי את הקיר עם חורים (אמרתי לו שלא עשיתי עבודה טובה כל כך בסתימת החורים, אך הוא לא דיבר איתי לאחר מכן). לאחר חודש הוחזרה לי הערבות הבנקאית ללא שום דרישה מצידו. עכשיו הוא מאיים שנצטרך לשלם לו על הנזקים בדירה. האם לאחר חודש ימים ולאחר החזרת הערבות הבנקאית ללא שום דרישה או אפילו טלפון מצידו הוא יכול לדרוש כסף? האם יכול לתבוע אותי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר