אני גר בבנין 13 שנה, הבנין ישן נבנה בשנת 1980, המזגן של השכן שלי מרעיש מזה 3 שנים, במשך 10 שנים הראשונות גרה בדירה דיירת קשת יום עולה חדשה גרושה וחד הורית שלא הפעילה את המזגן, לפני 3 שנים נכנסו דירים חדשים שלא מפסיקים להדליק את המזגן! המזגן הינו מזגן ישן גדול 3 כח סוס, מזגן של סלון, והוא מותקן בסמוך לחדרי השינה בבנין והותקן במיקום חריג ביחס לדירות בתור שלו, ויש לו בהחלט אלטרנטיבה טובה יותר למיקום ההתקנה, לפי בעל הדירה המזגן ממוקם במקום 17 שנה! סביב חדר השינה שלי ישנם עוד 6 מזגנים קטנים של חדרי שינה שלא הותקנו בצורה חריגה ואין להם אלטרנטיבה להתקנה בקיר אחר, לפי תקנות התכנון והבניה 2006 התקנת מזגן מחייבת איכות סביבה נאותה והתקנה במשולב עם הקיים.
ברצוני שבעל הדירה יעתיק את מיקום מזגנו לצד השני כפי שממוקמים כל הדירות בתור שלו!
אציין שהזמנתי מודד והוא קבע שעוצמת הרעש חריגה.
שאלתי: מה הסיכוי שאקבל צו מבית משפט שיורה לבעל הדירה להעתיק את מיקום מזגנו כפי שמקובל בבנין?
תודה רבה
הדירה שלי נמצאת בלב הבית המשותף,הדירה שלי כלואה בבית משותף שבו 32 דירות, הדירה אינה דירה פינתית ולכן אני מוקף במזגנים מלמעלה מלמטה מצד צפון דרום מזרח ומערב.
יש לי תשריט מהעיריה שמוכיח זאת!
מה הסיכויים לנוכח המצב הספציפי שאקבל צו להעתקת המזגן?
תודה רבה
מוטי שלום,
במידה והמדידה של הרעש שעשית על ידי מודד מוסמך אכן מראה שהרעש עולה על המותר בתקנות, הרי שיש לך סיוכיים טובים לקבל זאת.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר