אחד החדרים בדירה שאני שוכר משמש אותי למשרד העסק שבבעלותי, מדי פעם אני מקיים בו פגישות עם לקוחות(לקוח אחד כל פעם)בצורה שקטה. שאר הדירה משמשת אותי ואת בני משפחתי למגורים. האם קיומו של העסק בדירה עלול לפגוע בזכויותיו של בעל הבית באיזשהו אופן(מיסוי בעיקר), כאשר אינני מתכוון כלל לדרוש שמס הכנסה יכיר לי בהוצאות בגין ההשכרה?
עמוס שלום,
אם בתב"ע אין היתר לשימוש עסקי או משולב בדירות מגורים באזור זה, המשתמש, שזה אתה, וגם בעל הנכס חשוף לטענה של שימוש בחריגה מהיתר.
בנוסף, הרשות המקומית יכולה לדרוש ארונה בתעריף של עסק המתנהל בדירת מגורים.
אגב, אין קשר בין 2 הדברים (מותר לדרוש ארנונה בתעריף כאמור גם אם אין זכות חוקית לשימוש עסקי בדירה).
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
מבדיקה שעשיתי העסק שלי אינו מחוייב ברשיון לעסק. האם גם עכשיו אני ובעל הבית חשופים לתביע בגין שימוש חורג?( ודרך אגב, אני גר בבית פרטי, לא דו-משפחתי, אם זה משנה בכלל)
עמוס שלום,
רשיון עסק זה משהו אחר לגמרי ואינו קשור לשאלה הראשונה ששאלת. כאשר משתמשים במבנה למטרה אחרת מהמטרה לה ניתן היתר הבניה /או הרשומה בתב"ע, צריך לבקש היתר לשימוש חורג. בנוסף, ללא קשר לשימוש החורג, העירייה גובה ארנונה גבוה יותר על שטחים המשמשים עסק. לכן, כוונתי היתה שהעיריה תוכל לגבות ממך ארנונה גבוה יותר על חלק הבית המשמש אותך לעסק (תוכל גם לנכות זאת ממס הכנסה אבל זה כבר עניין לפורום אחר).
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר