מזה כשנה אני, סטונדטית, שוכרת דירה עם שותף. ההסכם עם בעל הדירה (בחוזה) הוא שנשלם לו את שכ"ד כל 4 חודשים במזומן, בסך הכל 3 פעמים בשנה אחת.
לקראת סיום החוזה, החליט בעל הדירה כי שכר הדירה יועלה בחידושו. כתוצאה מכך פנה אלינו וביקש מאיתנו להמציא בתוך שבועיים את הכסף עוד לפני תום החוזה הקיים, כדי להבטיח שנישאר בדירה גם בארבעת החודשים שלאחר מכן. (אנחנו אמורים לחדש ב-11 לאוגוסט, הוא רוצה את הכסף בתחילת יולי).
בסך הכל, מדובר בסכום עצום שאין ביכולת שנינו לגייס בתוך שבוע, אלא רק באוגוסט כפי שתכננו מראש (ביחד 15,000 ש"ח). כל תחנוני לא עזרו - הוא מסביר שאתו לא מעניין, או שאשלם בתאריך (עוד שבועיים), או שהוא יחפש דיירים אחרים. אני לא רוצה להיזרק לרחוב, ולא יודעת מה לעשות. בנוסף, האם הוא מחוייב לתת לי קבלות על החוזה? האם משכיר דירה מחוייב בתשלום כלשהו לשלטונות? הוא לא מוכן לעבוד עם שום דבר חוץ ממזומן. כמו כן, את הכניסה לדירה הוא התנה בפיקדון של 960$ במזומן - ערבות לכל מקרה, וכעת כנראה הולך לחייב אותנו על נזקים שהם בלאי טבעי (עץ סדוק מלחות למשל) שהיו בדירה עוד לפני בואנו.הבעיה היא שחתמנו על כך שהכל בדירה תקין כשקיבלנו אותה, ואנחנו לא יודעים על מה מותר לו להוריד לנו מהסכום הזה.
האם יש דרך חוקית כלשהי לעצור את הבנאדם הזה מחמידת הערבות שלנו והאולטימטום שהוא מציב לגבי התשלום?
אנא, עזרו לי לפני שיהיה מאוחר
גלית שלום,
לגבי הארכת השכירות - תלוי מה נכתב בהסכם. אם אין הוראות מיוחדות לגבי אופציה הניתנת לשוכרים להראיך את ההסכם, מועד ההודעה וכו', זכותו של המשכיר להחליט מה יהיה בהמשך. אסור לו כמובן להוציא אתכם לפני תום השכירות.
לגבי מימוש הערבות - מאחר ונתת כסף מזומן, הכוח בידיו. אם ישתמש בו באופן לא הוגן המנוגד להסכם (הסכם צריך לקיים בתום לב) תוכלי רק לתבוע אותו בחזרה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר