ערב טוב,
בדרך לסגירת עסקה לרכישת דירה בת"א, הוצאתי נסח מהאינטרנט. ראיתי שם הערה מוזרה ואודה למי שיכול להאיר-
הבעלות של הדירה היא על שם הבן של המוכר (= אני מתנהלת מול האב ובאמצעות מתווך).
בנסח רשום שם הבן כבעלים, ובהערות שם האב והאם, ואח"כ ההערה - להמנע מעשיית עסקה.
מה פשר ההערה הזו - להמנע מעשיית עסקה.
אציין שהמתווך אמר לי שהנסח נקי לחלוטין. ובכל זאת ובשעה כזו, הערה כזו מטרידה.
מאד אודה על כל עזרה.
אורלי בוקר טוב ,
הזהרי , הזהרי , הזהרי
הערה על המנעות מלעשות עסקה חיייבת להמחק טרם עשיית ההסכם שכן אחרת לא ניתן יהיה לבצע את העסקה ולהשלים את רישום הדירה על שמל בטאבו ואת עלולה לשים את כספך על קרן הצבי .
בטרם החתימה הערת האזהרה הזו חייבת להמחק -ועל המוכר לדאוג למוחקה.
מומלץ להיוועץ בעו"ד
בהצלחה
עו"ד רענן גל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
אורלי שלום,
זה נראה כמו מקרה בו ההורים רכשו דירה ורשמו אותה על שם הבן (ככל הנראה על מנת לשלם מס רכישה נמוך יותר). על מנת שהבן שלהם לא יוכל למכור את הדירה, הם רשמו הערת אזהרה לטובתם. מאחר שאמרת שהאב הוא זה שמנהל את עניין המכירה, אני לא רואה מקום לדאגה (הייתי דואג אם רק הבן היה בעניין). מה שעליך לעשות זה לוודא שעורך הדין שלך דואג לכך שבמועד חתימת ההסכם יחתמו האב והאם על בקשה לביטול הערת אזהרה, ושהבן יחתום על בקשה לרישום הערת אזהרה על שמך. התשלום הראשון צריך להיות מופקד בנאמנות ומיד לאחר החתימה יש לגשת לטאבו, למחוק את הערת האזהרה שרשומה על שם ההורים ומיד לרשום הערת אזהרה על שמך.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר