שלום
אני משכירה דירה ל-3 סטודנטים. חוזה השכירות אמור להסתיים בסוף ספטמבר השנה. כיוון שהעליתי את מחיר השכירות הסטודנטים לא מעוניינים להמשיך להשכיר את הדירה ואני הודעתי להם שאני מתחילה להציג אותה בפני שוכרים פוטנציאליים אחרים. קבעתי איתם לאתמול בערב ואכן הצגתי את הדירה. הם טענו שזה לא מתאים להם ושהם מעדיפים שאני אציג את הדירה מחודש אוגוסט. סירבתי ואמרתי להם שאני מכונה להגיע פעמיים בשבוע בשעתיים מרוכזות כל פעם, ואם יהיה צורך בעוד אז אני אפנה את הסטודנטים אליהם לפל' והם יקבעו איתם לבד. הם הסכימו.
החל מאתמול אחרי שהצגתי את הדירה פעם ראשונה, ניסיתי להתקשר אליהם לקבוע עוד מועד ואין מענה בפל' שלהם. אחד מהם אף ניתק את הפל' שלו.
בחוזה יש סעיף כזה: "8.3. השוכר יאפשר למשכיר ו/או לבא כוחו להיכנס למושכר בזמנים סבירים, בתיאום מראש עם המשכיר, כדי לבדוק את מצב המושכר ו/או כדי להראותו לצדדים שלישיים."
שלחתי להם מסרון בו אני מודיעה שאני מעוניינת להציג את הדירה אך הם לא עונים לי וביקשתי לחזור אלי עוד היום.
לא חזרו אלי...
לתשובתכם מודה
טלי שלום,
אם הסירוב או ההתחמקות נמשכים זמן רב, בנסיבות העניין, ניתן לראות בכך הפרת הסכם.
במקרה כזה תוכלי לתת להם התראה לתיקון ההפרה (בדרך שנקבעה בהסכם), ואם לא יתקנו את ההפרה, יעמדו לרשותך הסעדים המוקנים בחוק למי שנפגע מהפרת הסכם.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
