הבו לי יעוץ!!!
מכרתי דירה למישהו ושנינו הלכנו לאותו עורך דין, כרגע אנו נמצאים בתשלום השני שאותו הקונה מביא לי בצ'קים שרשומים לפקודת בנק הפעולים בלבד (עם קרוס) , כששאלתי את העוד למה אני אמור לקבל כאלה צ'קים טען כי ככה כולם עושים, שאלתי אותו הרי בחוזה לא מוזכר כזה דבר טוען כי אכן הסעיף בחזוה אומר שכך אמור להיות. בחוזה כתוב כך "1. 200K שח ישולמו לפרעון המשכנתא עד ל5.7.10.
2. מחיקת המשכנתא עד ליום 31.12.10" לדבריו זה אומר שהצקים יהיו ישירות לבנק ולא אליי.
האם הוא צודק וזה מה שמשתמע מהחוזה? כמו"כ ביקשתי ממנו שיוציא אליהם מכתב אולם הוא לא מוכן, האם זה תיקני? ומה עושים?
תודה רבה!
משה שלום,
אם הבנתי נכון, מדבריך עולה כי על הדירה שלך קיימת משכנתא. בד"כ, כאשר קיימת משכנתא על הדירה הנמכרת, מקובל לשלם את התשלומים הראשונים ישירות לבנק שנתן את ההלוואה על מנת שהמוכר יסיר קודם לכן את המשכנתא, ורק אחר כך להתקדם עם התשלומים הבאים. הסיבה לכך היא פשוטה: במידה והתשלומים הראשונים ישולמו ישירות למוכר, אין בטוחה לכך שהמוכר אכן יסיר את המשכנתא. במקרה כזה, המוכר יכול "לברוח" עם הכסף, והקונה נתקע עם דירה שיש עליה משכנתא שלא ניתן להסירה מבלי לפרוע את ההלוואה שניתנה למוכר. על מנת להגן מפני מקרים כאלה, קובעים כי התשלומים הראשונים ישולמו ישירות לבנק.
לכן, הדבר היחיד שאינו בסדר במקרה שלך הוא שלא הסבירו לך את הכתבו בחוזה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר