שלום רב.
מקווה ששאלה זו נוגעת לפורום. תודתי מראש על כל תשובה.
אני בשלבי עבודת תכנון של בית שאני מתעתד לבנות. בתוכנית המתגבשת יש בחצר הבית שתי חניות כנדרש. התכנון הוא של שתי חניות זו לצד זו. בשלב די מתקדם של התכנון יצרה האדריכלית המתכננת קשר עם יועץ החניה של הרשות המקומית. ואז התברר לנו כי העיריה דורשת מאיתנו חניה בטור וזאת עקב חוסר בחניה ברחוב. העניין הוא שבתצורה של המגרש ועקב תשתית שנמצאת בו (עמוד טלפון) חניה בטור מחייבת שינוי של התוכנית שלנו וצמצום הבית אל מתחת לקו הבניה המותר לנו. כלומר נדרש מאיתנו בעצם לוותר על שטח שזכותנו הקניינית לבנות בו ולשנות את תצורת הבית רק כדי לאפשר חניה כפולה בטור (במקום במקביל) . הדרישה הזו נראית לי לא סבירה. ושאלתי היא האם דרישה כזו עולה בקנה אחד עם החוק בכלל ועם זכות הקניין שלי בפרט?
בתודה.
שרון
שלום רב
דרישת העיריה לחניה בטור ככלל מתבססת על חוק העזר העירוני לעניין הסרת חנית רכב.
לפיכך מבחינת החוק הרשות המקומית מתבססת על חוק ספציפי זה ברשות בה הנך מתעתד להתגורר.
לעניין זכות הקניין :
הפסיקה קבעה כי הגבלת שימוש בשטח הפרט פוגעת בזכותו לקניין המוגנת בחוק יסוד ולפיכך הפגיעה צריכה להיות מינמלית, מידתית ולתכלית ראויה.
על כן כאשר זכות השימוש של הפרט בקנייינו עומדת מול הטעמים של טובת הציבור צריך להיות איזון בין זכויותיך לבין זכויות הכלל, משמע פגיעה מינמלית בזכותך הקניינית בפרט.
בברכה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.,
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר