שלום,
בחוזה השכירות שלי ישנו סעיף:
"לשוכר ניתנות בזאת 3 אופציות להאריך את תקופת השכירות ב 12 חוד' נוספים בכל פעם (להלן: תקופת האופציה") ובלבד שהשוכר הודיע למשכיר על רצונו לממש את האופציה בהודעה מוקדמת בכתב של 60 יום (להלן הודעה מוקדמת) בתקופת האופציה יחולו על הצדדים שאר הוראות הסכם זה , בשינויים המחויבים.".
האם משמעות סעיף זה היא שאני יכולה להשאר בדירה באותו סכום (שכן שינויים מחוייבים הן שינויים שחייבים לעשות? כגון תאריך וכד') או שלמשכיר יש זכות להעלות לי את דמי השכירות?
יש לציין שאין סעיף נוסף הנוגע לאופציה(חוץ מעניין של ביטול מצידי).
תודה רבה ,
שרון
שלום רב
למשכיר יש זכות להעלות את שכר הדירה אלא אם החוזה מגדיר מפורשות ששכ"ד ישאר בעינו.
יש לבדוק את החוזה לפרטיו, איך הוגדר בחוזה " בשינויים המחויבים"
והגדרות נוספות הרלוונטיות לשאלתך.
בברכה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
לא רשום כלום על שינויים מחוייבים.
זהו חוזה שני שלי בדירה - נכנסתי באמצע חוזה של מישהי אחרת שעזבה ואחרי תום החוזה שלה הוא העלה את דמי השכירות בחוזה החדש ושם כתוב הסעיף הנ"ל - ללא פירוט נוסף על המושג שינויים מחוייבים. לעניות דעתי (והיא כמובן אינה מקצועית) "שינויים מחוייבים" כשמם כן הם - שינויים שחייבים לבצע (תאריכים, מס' אופציות שנותרו וכד'...)
תודה,
שרון
מדובר בשאלה פרשנית של החוזה.
כאשר החוזה "שותק " בעניין המתואר, לטעמי, תקופת האופציה תהא זהה לתקופת שכירותך הראשונה.
במידה והמשכיר רוצה לשנות את תנאי השכירות עליו לציין זאת מפורשות בחוזה שנחתם עמך.
בברכה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר