אני כרגע משכיר דירה בחוזה סטנדרטי ונפוץ , בעלי הדירה משכירים 2 דירות צמודות אחת לשנייה
כשאני משכיר את הדירה התחתונה , בדירה שלמעלה יש זוג שוכרים ( יש לומר סוחרים)
כבר חצי שנה שהדירה שלהם משמשת כתחנת סמים לכל דבר - טיפוסים שונים ומשונים מגיחים לשם בשעות הלילה , חלקם אף רעולי פנים , כל הזמן נראה שיש שם "התרחשות".
המשטרה יודעת על הפעילות הפלילית שמתרחשת בדירה זו ואף ביצעה פשיטה רצינית על הדירה
השוכרים של הדירה נעצרו לחקירה אך כעבור כמה ימים חזרו "לפעילות" מלאה ואף התקינו , על דעת עצמם , מצלמה בשביל המוביל לדירות המשותפות , הם הגדילו לעשות ותחמו את כל רחבת הכניסה בעצי במבוק - כך שאיש לא יוכל לראות מה הולך שם ומי מגיע לדירה שלהם.
כמו שציינתי , אני "שבוי" בדירה הצמודה להם , אובד עצות ובעיקר מפחד כל פעם שהחברה שלי צריכה להיכנס לדירה שלנו בשעות הלילה ולהיתקל באחד מהטיפוסים המופיעים שם מדי ערב.
וכאילו כל זה לא מספיק , בשבוע שעבר פרצו לדירה שלהם באמצע הלילה - על "רקע עסקי" כמו שהבנתי מאותו הזוג.
השוכר של שתי הדירות ( בעל הדירות ) מודע היטב לבעיה , עוד מיומה הראשון , כאשר מדי פעם הוא שואל אותי "אם זה מפריע לי ? " הוא אף מודה בפני שעשה טעות כאשר ידע שהוא משכיר את הדירה הזאת לבחור בעל עבר פלילי שריצה תקופת מאסר בכלא .
החוזה שלי מסתיים בסוף אוקטובר הקרוב אך אני נאלץ לעזוב את הדירה בהקדם האפשרי , בעקבות הסיטואציה שנוצרה . יש לציין כי הודעתי לבעל הדירה כבר לפני חודש על כוונתי לעזוב את הדירה עד תחילת אוגוסט ולפני מועד תום החוזה.
השאלה שלי היא האם יש לי עילה לצאת מהחוזה לפני שהוא מסתיים ? כמו שאמרתי , אני נמצא תחת חוזה שכירות סטנדרטי .
אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם
דניאל שלום,
ישנה עילה לבטל את החוזה הואיל וכאשר התקשרת בחוזה לא ידעת על הנסיבות הללו.
קיימת חובת תום לב בנהול מו"מ לחוזה ולאחר חתימת החוזה.
עליך לפנות בכתב לבעל הבית, בצרוף תאור הנסיבות אשר בגינן אתה עוזב.
בברכה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר