שלום,
אנחנו גרים בבית בשכירות כאשר החוזה תם ב 15 לאוגוסט. אתמול פניתי לבעל הבית והודעתי לו שאין בכוונתי להאריך את החוזה לשונה נוספת. אציין שאין שום סעיף בחוזה שמחייב אותי להודיע מבעוד מעוד על כוונה לחדש או לא לחדש את החוזה. כשיצרתי קשר עם בעל הדירה הוא ניסה להגיד לי שהייתי צריך להודיע לו לפני זה, שעכשיו זה מאוחר מידי וכו' וכו'. כפי שאני רואה את העניין, אין לו שום זכות משפטית ואני מתכוון לפנות את הדירה בתאריך המקורי אבל העובדה שבעל הדירה לא משתף פעולה פשוט תגרום לי לאי נוחות. עליו להחזיר לי צ'ק בטחון ובנוסף סכום שווה ערך לחודש שכירות (אשר שולם במעמד חתימת החוזה, לא מדובר בפינוי טרם החוזה פג) כמו כן לקרוא מונים וכו' וכו'. רציתי לדעת איך אני בתור שוכר יכול לחסוך מעצמי עוגמת נפש ובזבוז זמן מיותר? איך מכריחים את בעל הדירה להגיע פיזית לנכס ולסיים את החוזה כולל כל האדמיניסטרציה?
שלום רב
הואיל והוסכם על תקופת שכירות, ובהנחה שאין בחוזה סעיף המחייב להודיע מראש על הודעה בגים הפסקת השכירות הנך רשאי לסיים את השכירות בתום החוזה,
עליך להודיע בכתב על תום השכירות
אם לא בקשתך תעלה חרס, עליך
לפנות ליעוץ משפטי להחזרת הצ'ק והתשלומים הנוספים אשר בידו ביתר.
בברכה.
דרורית מלינרסקי - משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
כיצד אוכל להוכיח מאוחר יותר שאכן מסרתי הודעה בכתב?
ההודעה בכתב הינה ראיה.
בברכה,
דרורית מלינרסקי,משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר