מכרתי בית ונערך חוזה מכר בחוזה המכר ישנו סעיף שבו כתוב שאם הקונה לא יעביר לי עד לאותו המועד סכום מסויים תהיה בכך הפרת חוזה לכל דבר.הקונה לקח משכנתא בסמוך להגעת המועד ועל כך לא שילם לי את הסכום .עברו חודש ושבועיים וגם את התשלום האחרון שהיה ב1.7. היה אמור לשלם ולא שילם.אציין שאת הכסף של המשכנתא הוא קיבל לפני 4 ימים ולא רוצה להעביר לי את הסכום בתנאים שהוא מציב לי,שאחתום לו על העדר תביעות הפרת חוזה ולא רוצה לשלם את כל הריביות בגין פיגור של אי תשלום עבור חודשיים שחלפו.האם מותר לו לפי חוק חוזה להחזיק בכסף,לבוא בדרישות ולא להעביר אלי את הכסף כשהוא מעוניין לקנות את הבית אבל בתנאים שלו.מה קורה במצב שכזה?אציין עוד שקניתי בית בהתאם והייתי אמור להעביר כספים בהתאם לצד המוכר שלי וספגתי המון כספים כדי לקיים את חוזה הקניה שלי כשנשאר לי לשלם את הסכום הסופי ואינני יכול להעביר אותו בעוד שהקונים של הבית שלי לא מעוניינים לשלם את הכסף וגוררים אותי לאי קיום חוזה מנגד .אני מסכים להגיע לפשרה של העדר תביעות הפרת חוזה רק אם מהצד של המוכר שלי גם יהיה כך בהתאם .מה קורה במצב של שרשרת שכזאת ואני תקוע באמצע.יש חוקים למצבים שכאלה?תודה מראש.
שוקי שלום רב
עסקינן בהפרת חוזה .
להפרת חוזה ישנן תרופות המעוגנות בחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א- 1970.
כגון :אכיפה, בטול או פיצויים.
ישנם חוקים ופסיקה בנדון.
באפשרותך לפנות ליעוץ משפטי בנדון על מנת לבחון את החוזה באופן מקיף.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר