שלום רב
כתבתי בפורום הזה הודעה לפני כחודש על כלב שקשור תמיד למלונתו ובוכה ונובח בלילות ולנו השכנים אין ממש מנוחה. על פי התשובה שקיבלתי בפורום פניתי למוקד העירוני התקשרתי הרבה פעמים הם אמרו שהכלב מוחזק כחוק ואין שום דבר שמונע מהבעלים לקשור אותו בגינה. הפנו אותי ללשכה הווטרנרית וגם שם אחרי מספר פעמים ענו לי ככה, לאחר שהתעקשתי הווטרנר אמר שכנראה הם לא התייחסו למכתב שהוא נתן להם והוא יתחיל בהליכים דבר שימשך לדבריו בין חודש לחודש וחצי. הרושם שלי הוא שהוא לא באמת רציני.
יש לציין שהכלב ממש 5 מטר ממני והנביחות שלו מאוד חזקות(מדובר בכלב ענק). גם מכתב שהחתמתי עליו כמה שכנים לא עזר.
מבחינת תביעה וכדומה על מטרד ליחיד או רבים אני לא יכול לממן אותה.
עוד דבר ששמתי לב אליו היום כשהלכתי לדבר עם השכנים הוא שהכלב לא מסורס גם לפי הדברים שהוא עושה, אני חושד שהנביחות והתוקפנות עלולות לנבוע מכך בסך הכל הוא קשור לבד בגינה.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא
בתודה מראש
צח
צח שלום רב,
אכן קיימות שתי דרכים לפתרון הבעייה:
1. פניה לוטרינר העירוני.
2. הגשת תביעה בגין מטרד ליחיד, אשר לטענתך אין באפשרותך לממן.
לא ציינת האם שוחחת עם בעל הבית שהכלב בבעלותו, בכל אופן לטעמי יש לפנות אליו בכתב,
במקביל הנך יכול לפנות למשרד להגנת הסביבה בנדון.
www.sviva.gov.il
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר