לאחר פטירתה של אימי ניתנו לי זכויות של דיירת ממשיכה מאחר ועמדתי בקריטריונים של דייר ממשיך,דהיינו:שלוש שנים התגוררתי באותה דירה יחד עם אימי,טרם פטירתה.אחי התגורר מעל שנה וחצי מחוץ לבית,וחזר עשרה חודשים טרם פטירתה לבית.ועם זאת ולאחר שהביא לעמידר את הכתובות בהם התגורר במשך הזמן ניתן לו להמשיך להתגורר בבית כ-דייר ממשיך.לפני כשנה עזב את הבית בטענה שאינו יכול ורוצה להתגורר בבית כל עוד אני גרה כאן.את הבית עזב מרצון.בתקופה בה לא התגורר כאן לא שילם את חלקו בשכ"ד.כלומר:יש לו חוב בחב' עמידר (החב' שאני מתגוררת באחת מדירותיה).עכשיו התברר לי שהוא רוצה לחזור.מעבר לכך,גם עומד להינשא ,ומתכנן לחזור לבית עם אישתו.ברור לי שבבוא היום בו יחזור לבית זה יהיה במגמה להוציא אותי מכאן בכל מחיר.אם זה להקשות עלי את החיים במעשים שיודע היטב שמוציאים אותי מדעתי,ואם זה במעשי זדון.ההכוונה היא מאחד האחים שנחוש בדעתו לשים יד על הבית.כבר היה מקרה בשיבעה,ששלח את אישתו להתקשר לרכז שטח להתחזות אלי כדי לקנות את הדירה.החשש שלי שהאח שינשא יבקש לקנות את הדירה בה אני מתגוררת מעמידר.
השאלה שלי.מה יקרה איתי במצב כזה?הרי יש לי זכויות של דייר ממשיך,ואני פוחדת למצוא עצמי ברחוב.
איך אני מתגוננת נגד זה?
ואם הוא בחר לעזוב את הבית מרצון ולא חי כאן שנה,האם יש לו עדיין זכויות?האם אני ייכולה לערער על זכויותיו בדירה מתוך טוענה שבמשך שנה וחצי לפני שחזר הבייתה סמוך מאוד למועד פטירתה של אימי התגורר מחוץ לבית?אף על פי שהיה כלול בחוזה?הרי יש הוכחות של משרד הפנים שחי מחוץ לדירת אימי.
אודה לך מאוד.
ואבקש תשובה בהקדם האפשרי..
בכבוד רב ובתודה.
חני.
חני שלום רב,
תשובתי נתנת בהסתמך על הנתונים שתארת.
על פי חוק הדיור הצבורי, התש"ח- 1998 דייר ממשיך יוכר על פי שני קריטריונים::
האחד:
דייר אשר התגורר עם הדייר המקורי במשך 3 שנים לפחות בסמוך לפטירת הדייר המקורי
השני:
לא היו בבעלותו דירה או מקרקעין במשך חמש שנים שקדמו למועד פטירת הדייר המקורי, או למועד בו עבר להתגורר במוסד סעודי.
מכאן שזכותך כדיירת ממשיכה נשמרת.
בנוסף על פי המתואר אחיך התגורר שנה וחצי מחוץ לבית, מכאן שלא ברור כיצד הוכר כדייר ממשיך.
הפסיקה התייחסה במספר מקרים לסיטואציה מעין זו שתארת כאשר קבעה כי אם הדייר לא גר בפועל עם המנוחה בדירה בשלוש שנים סמוך לפטירתה אזי איננו בגדר "דייר ממשיך"
ביכולתך לערער על זכויותיו בפני ערכאות, ובאפשרותך לפנות לסיוע משפטי בנדון.
בהצלחה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר