לה"ו,
שלום וברכה,
סליחה מראש,זה קצת ארוך.
לפני כ - 10 שנים שכרתי דירה וכל שנה - במשך 10 שנים, חידשתי חוזה כל סוף שנה. בשנה הראשונה לשכירות, מסרתי שטר חוב . שטר חוב זה היה חתום על ידי וע"י הערבים שחתמו על החוזה. מאז לא מסרתי שטר חוב חדש .בשנים האחרונות הערבים בחוזה הוחלפו, אך לא מסרתי שטר חוב חדש ובעל הבית לא דרש ממני . אינני זוכרת אם על השטר חוב, צויין תאריך כלשהוא. (לרבות תאריך חתימה)
השאלה שלי:
סיימתי את תקופת השכירות ואני עוזבת את הדירה. בעל הבית איבד את השטר. האם יש תוקף לשטר?
גם אם אני מחתימה אותו שאין לו תביעות כנגדי האם יום בהיר אחד במידה והשטר ימצא -האם יוכל לממשו? מה קורה אם השטר יתגלגל לידיים אחרות? הבעיה שגם אין ברשותי העתק של השטר,כך שאינני זוכרת מה כתבנו.נראה לי שרשמנו - לא סחיר. אודה לכם על הייעוץ
רונית שלום רב,
כעקרון, על פי סעיף 81 א (א), שטר חליפין, שטר חוב ושיק ניתנים לביצוע כמו פסק דין.
אולם, כנגד הגשת בקשה לביצוע שטר רשאי החייב להגיש התנגדות לביצוע שטר.
לגופו של עניין, על אף שניתן להתגונן, כפי שתארתי, עליך לבקש מסמך מבעל הבית המפרט את העובדה שהשטר אבד, ושהאחריות מוטלת עליו.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר