שלום רב,
אמא שלי עלתה מצרפת לפני כשש שנים. היא עכשיו בת 62 וסובלת ממחלת ריאות קשה.
היא כרגע שוכרת דירה בתל אביב ובעלת הבית שלה החליטה למכור את הנכס שלה. קיוויתי שהיא תמכור את הנכס לקונה שירצה לשמור על אמא שלי כדיירת. לשמחתי, היא מצא קונה כזה שאפילו לא התווכח על מחיר והיה מוכן להשכיר את הדירה לאמא שלי לשנים רבות. בעלת הבית של אמא שלי מתחה אותה ואמרה לה שכמעט סגרה המשקיע המבורך עבורנו. פתאום אתמול בעל הבית התקשרה והודיעה לנו כי היא החליטה למכור את הדירה למישהו שיגור בה. לאחר בירורים קטנים, מסתבך שבעצם היא שיקרה לנו והחליטה להשכיר את הדירה לתקופות קצרות. בצרפת אסור על בעל הבית לפנות דייר עד שהוא ימצא מקום תחלופי המתאים לצרכיו. אני ואחי רצינו לדעת אם יש חוק בארץ שיכול להגן על אמא שלנו, אישה מבוגרת ומאוד חולה, מפינוי מדירתה עד שתמצא דירה המתאימה למצב הבריאותי שלה.
תודה רבה מראש על היענותכם בנושא.
מרילין שלום רב,
תודה עבור פנייתך.
על מנת לענות לפנייתך צריך לבחון את החוזה לפרטיו.
האם מצויין מפורשות כי לא ניתן לפנות את אמך במשך תקופת השכירות?
ברצוני לדעת מה משך הזמן שאמך מתגוררת בדירה?
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
היי דרורית
תודה על תשובתך
אני מיכאל אח של מרילין
לא ציינו שהבעלת הבית מגרשת את אמא שלנו בתום החוזה, שזה בעוד חודשיים.
זה חוזה שכירות לא מוגן, ללא אופצייה להמשך, קלאסי לצערי. אני לא מאמין שיש סעיף בחוזה שיגן עליה באיזשהי צורה.
למרות זאת אנחנו רוצים לדעת אם קיים חוק של משרד הרווחה בו נוכל להיאחז. האם יש לנו אפשרות להתנגד לגירוש בגלל המצב הרפואית של הדיירת?
היא גרה בדירה כבר 5 שנים ומאוד רגילה אליה
בצרפת חוזה לא מוגן הוא פשוט לא חוקי ולכן אנו מאוד מופתעים לגלות כי אין חוק בארץ שבא להגן על אדם מבוגר וחולה מבחינת דיור. אמא שלנו, אישה עם המון כבוד עצמי ומאוד עצמאית ולא תוכל לסבול לגור בדיור מוגן. אנו אפילו מוכנים ללכת עד הכנסת עם מקרה הזה..
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר