שלום רב,
הורים שלי במקרה גילו שיש להם חוב מלפני 4 שנים על ארנונה ומים בדירה ששכרו וזה הגיע לסכום מאד גדול בגלל הריבית. כשהם סיימו את תקופת השכירות הם סגרו את כל התשלומים לערייה מול בעל הדירה ולא היה להם שום חוב. הארנונה הייתה רשומה על השם שלהם ונראה לי שלא שינו את זה. מאז הם כבר 4 שנים גרים בדירה שהם קנו ומשלמים ארנונה (שרשומה על שמם) באופן סדיר. מעולם לא קיבלו שום מכתב או התראה לכתובת הנוכחית. במקרה פגשו מישהי שהייתה גרה איתם בבניין הישן והיא סיפרה להם שיש מכתבים שמגיעים מערייה על שמם. האם זה הגיוני?? הבעיה היא שאמי זרקה את הקבלות מאותה תקופה אז אין הוכחות... מה מה כדאי לעשות לפני שהולכים לערייה לברר? זה נראה לי לא הגיוני ולא הוגן, הרי הדיירים של הדירה הם אלה שאמורים לשלם את הארנונה באופן סדיר איך יכול להיות שנוצר חוב על תקופה מסויימת ? הם לא שולחים חשבון שמצטבר?
אשמח מאד אם תוכלו לעזור ולהמליץ למי לפנות ומה לעשות.
תודה רבה מראש!
בברכה,
גלי
גלי שלום ,
פקודת העיריות קובעת כי הרשום בעירייה כמחזיק הוא זה שאמור לשאת בתשלום המיסים והיה על הורייך לשנות את שם המחזיק בעת סיום תקופת השכירות.
כעת עליהם לגשת לעירייה ולנסות להוכיח באמצעות החוזים כי הם עזבו את הדירה בסיום השכירות ולפעמים זה עובר ברשות המקומית(תלוי איזו עירייה) ומעברים את החוב רטרואקטיבית לבעלים.
אם זה לא יצליח יהיה עליהם ככל הנראה לשלם את החוב ותבוע את הדיירים ו/או את הבעלים של הדירה.
בהצלחה
עו"ד רענן גל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר