קניתי דירה ב1995 ומכרתי אותה לא מזמן. בעיריה נתגלה טופס עליו חתמתי ב1995 וכיום מחייבים אותי בתשלום מס השבחהמשנת 95 כולל ריבית, למרות שעדיין אין שום בניה על הגג במועד המכירה ועד היום.וגם אין שום סיכום ותכנית של הדיירים לכך.תוכן הטופס ניראה לי לא תקין ולא חוקי, ויש עוד. מי מתמצא?
מאיה שלום,
אם הבנתי נכון, מדובר בהיטל השבחה. יתכן שעל המקרקעין חלה תכנית משביחה אשר גרר חיוב בהיטל, אולם הרשות הקפיאה אותו עד למימוש ההשבחה (שזה אומר מכירה או בניה).
כדי לענות תשובה יותר ספציפית צריך לראות את המסמך ואת תיק הנכס במחלקת הנדסה בעירייה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המצב הוא בדיוק כמו שאתה מתאר.
אבל יש כאן קטע מוזר. החתימו אותי על טופס שניראה לי לא חוקי בעליל, כהתנייה לקבלת האישור לטאבו (זה כמו להצמיד אקדח לראש) בו אני מתחייבת לכמה דברים הקשורים בהיטל השבחה. בסעיף האחרון כתוב שבמידה ואעביר את זכותי במקרקעין למישהו אני מתחייבת שאותו אדם יקבל על עצמו את התחייבותי זו כלפי העיריה.
א. איך אני יכולה להבטיח בשם מישהו אחר? ב. הסידור עם הטופס הזה בוטל, החוק שונה, כך שכל כללי המשחק השתנו חד צדדית. אם הייתי יודעת שישנו חוקים, אולי לא הייתי חותמת על הטופס הזה????
ג. הטופס הזה הוגש לי 8 חודשים אחרי חתימת החוזה. בטופס כתוב בהואיל - שברצוני ואני מכוונת לקנות את הנכס.
אולי לא הייתי קונה את הנכס אם הטופס היה מוגש לי לפני חתימת החוזה??????
מכיוון שאין אפשרות כאן לסורק אטרח ואדפיס לך את הטופס כלשונו. כדי שתבין על מה אני מדברת. פשוט ניראה לי כאן משהו מאד לא תקין, ואולי יש מקום לערער על גובה המס או אפילו לבטל את מס ההשבחה, לפחות חלקו, בגלל הטופס הנוראי הזה.
מה עוד ששלמנו לפני כמה ימים את מה שהם דרשו, משנת 1991. בעוד שאת הדירה רכשנו ב 1995.
מענין לך? מובן לך?
הרי הטופס כלשונו
עירית תל אביבי יפו
הועדה המקומית לתכנון ובניה תא יפו
תאריך 12.1.95
מס תעודה 7904-94
6935/92/7
התחייבות
הואיל ואנו החמ ביקשנו מכם תעודה ללשכת רישום המקרקעין בהתאם לתוספת השלישית של חוק התכנון והבניה תשכה 1965 לגבי חלקה בגוש להלן המקרקעין רח
והואיל ועל המקרקעין חלה תכנית בנין ערים 2391 על פיה ניתן להוסיף בניה על הגג ובכך הושבחו המקרקעין וכן תכנית ג המאפשרת הקמת פרגולות.
והואיל וברצוננו ואנו מתכוונים לקנות את הנכס.
הרי תמורת הסכמתכם לתת לנו אישור ללשכת רישום מקרקעין אנו מתחייבים כלפיכם כדלקמן:
1. המבוא להתחייבות זו מהווה חלק בלתי נפרד ממנה.
2. במידה ותיבנה דירה על הגג בהתאם לתכנית 2331 ובצידה ובהתאם לתכנית זו בהתאם לתוכנית ג ניתן יהיה לבנות על הגגג. אנו מתחייבים כלפיכם לשלם את היטל ההשבחה עם הוצאת הההיתר לבניה.
3. אנו מצהירים כלפיכם כי נהיה מנועים ומתחייבים בזאת שלא להעלות כל טענה בגין מועד התשלום של היטל ההשבחה אם ידיע מאיתנו לעיל ובגין אי גביית היטל השבחה בעת מימוש הזכויות הנוכחית.
4. התחייבותינו זו היא מוחלטת ובלתי ניתנת לביטול.
5 במידה ונעביר את זכויותינו במקרקעין או חלק מהן לאחר אנו מתחייבים בזאת כי אותו גוף או אדם יקבל את עצמו את התחייבויותנו זו כלפיכם
ולראייה באנו על החתום אני
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר