צהרים נעימים וקרירים!
בבעלותי בית בן 3 קומת וגג רעפים.ואני מעוניינת לפרק את גג הרעפים, לבנות חדר נוסף לדירתי שבקומה העליונה,ושארית הגג תשמש למרפסת.
1.האם כבעלת בית יחידה אני זקוקה להסכמת השכנים שבדירות המושכרות (3 דירות)?
2.האם אדריכל רשאי לבצע במקומי את כל הנדרש בעיריה ,וברשויות הנוגעות לכך לצורך היתר הבניה?
3.האם פוליסת ביטוח לעבודה הזו, במקרה של נזק לצד ג (בבנין או ברחוב)צריך לקנות הקבלן או אני?
ועל תשובות ועצות אני מאד מודה!!!
אהובה
בעיות קשות עם שכן
אחותי גרה בבית משותף קומת קרקע ובשכונה לא סימפטית! ואני מאד רוצה לסייע לה.
1. שכן מבנין סמוך בנה מחסן בגינה צבורית של הבנין שלה,והוא צמוד לגינתה
2.הוא גזם ענפים של צמח מטפס מהגדר שלה ,,באופן שניתן בקלות להציץ לגינתה ולחדר הסלון שלה,דבר שמאד מפחיד אותה
3.השכן גר בבנין סמוך שאינו חלק מהבנין שלה,ומופרד ממנו לחלוטין
4 כיצד וממי לבקש סיוע, והאם ניתן לכפות עליו הריסת המחסן,והפסקת ההצקות מצדו (משתמש בשפה בוטה ,)
בכל מפגש ביניהם במקום
דןביק
דוביק שלום,
בניית המחסן על ידי השכן איננה חוקית. מה שניתן לעשות הוא לפנות למחלקת הפיקוח על הבניה ברשות המקומית במקום מגוריה של אחותך, ולדווח על כך. מבחינת הפסקת ההצקות, במידה ומעשיו עולים כדי עוולה (פורום נזיקין), אזי יתכן ותוכלו לתבוע. יחד עם זאת, אני מציע לך לא להיות צודק אלא להיות חכם, ולבדוק כיצד ניתן לפתור את סכסוך השכנים בדרכי נעם. במלחמה, אתה יודע היכן מתחילים אך לא היכן מסיימים.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
אהובה שלום,
הסכמה לבניה צריכה להינתן על ידי בעל המקרקעין. מאחר ואת הבעלים היחידי אזי אינך צריכה הסכמת השוכרים. זה מתייחס לפ הקנייני, ולא למערכת היחסים שלך איתם כמשכירה. אדריכל יכול לבצע עבורך את הנדרש בעיריה. לגבי ביטוח - זו שאלה מסחרית שנעוצה בהסכמה שביניך לבין הקבלן. בדרך כלל הקבלן רוכש את הביטוח, אך ניתן גם אחרת.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר