שלום רב,
אנחנו שוכרים בית כבר 4 שנים. אני לא אעמיס פרטים, רק אומר שהסתכסכנו עם בעל הבית, כל אחד מתבצר בעמדתו, אנחנו לא חייבים לו דבר כספית והוסכם שנעזוב בסוף החודש. בעל הבית מבקש שנראה את הבית לאנשים (שוכרים פוטנציאליים) אנחנו לא מוכנים בשום אופן שכל עוד אנחנו גרים שם וחפצינו שם שמישהו מלבדו (כי בחוזה רשום שמותר לבעל הבית להיכנס עם הודעה מראש) ייכנס. אני לא רוצה שיפריעו לי, גם ככה העניינים בינננו מתוחים ואני רוצה שיעזוב אותנו בשקט עד עזיבתנו את הדירה. הוא מטענתו אומר שהבית שלו והוא מחליט. זה נכון. אבל גם לי יש זכויות בתור דיירת. רציתי לשאול מה אפשר לעשות במקרה הזה? בחוזה לא רשום שאני צריכה לאפשר לאנשים זרים להיכנס. זה בעייה של בעל הבית. אשמח לשמוע דעתך ועצתך.
גילה שלום רב
ראשית יש לעיין בחוזה השכירות על מנת ליתן מענה יסודי לשאלתך.
לגופו של עניין:
יש להסדיר בקור שוכרים פוטניציאליים בשעות סבירות המקובלות עליכם שכן החזקה בדירה עד תום החוזה הינה ברשותכם.
אם לא יעלה הדבר בידכם, ממליצה לפנות לבעל הבית בכתב תוך ציון הסעיף בחוזה כי ביכולתו להכנס בעת תאום מראש.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר