שלום רב
אני גר בבניין בעל 16 דירות בקומה העליונה. בדירה ישנה בעיית ממקקים בשנתיים האחרונות, יש תעבורה נראית לעין של מקקים בין הדירה הסמוכה לזאת שלי. ועד בית ריסס את חדר המדרגות 4 פעמים מתחילת השנה. בעל הדירה הסמוכה אלי לא מוכן לרסס עקב עלות הריסוס. אני עצמי דייר בדירה, פניתי לבעל הדירה בקשר למקקים, הוא השיב לי במשיכת כתפיים - הדירה מוצפת במקקים, אני מרסס כל כמה ימים בחומרים ביתיים ואף הבאתי מדבירים מקצועיים (על חשבוני) מספר פעמים אך דבר לא השתנה - זה פשוט מגעיל !
בנוסף לכך, לאחרונה איבדתי את עבודתי ואני חייב לעזוב את דירתי ולחזור לגור עם הוריי באזור אחר.
כשדיברתי עם בעל הדירה על כך - הוא אמר לי שהדרך היחידה לצאת מהחוזה היא למצוא שוכר אחר שיחליף אותי בחוזה אך בגלל בעיית המקקים - אף אחד לא רוצה לגור שם - אני מנסה למצוא שוכר אחר כבר חודשיים וללא הצלחה, הם רק רואים את המקקים ובורחים. אני מבקש לעזוב את הדירה ולא יכול כי אף אחד לא רוצה דירה שמאוכלסת במאות מקקים ובו זמנית אינני יכול להמשיך לשלם את השכירות. בחוזה אין סעיף ליציאה מוקדמת - אני אובד עצות.
מצפה לתשובתכם המקצועית
בתודה מראש
שלום רב
באשר לבעיית המקקים:
על פי חוק השכירות והשאילה מחוייב בעל הנכס לתקן תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה לכך מאת השוכר כל דבר השולל או המגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכר, בין שהפגם היה קיים במועד מסירת המושכר לשוכר ובין שהתהווה לאחר מכן. זאת ועוד אם בעל הבית ידע עלך בעיית המקקים בבניין הרי שהמשכיר לא קיים את חיוביו כלפיך אם מסר לך דירה להשכרה אשר אינה תואמת למתואר בפניך בעת כריתת החוזה.
באשר לעזיבת הדירה לפני תום החוזה:
אכן הנך רשאי להעביר לאחר את הזכות להשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה בהסכמת המשכיר,
על בעל הבית לפתור את בעיית המקקים לאלתר כפי שתואר לעיל.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
אני הודעתי לבעל הבית מספר פעצים על הבעיה אך הוא לא מוכן לעשות כלום
בינתיים אני הוצאתי הרבה כסף בכדי לפתור את הבעיה - דבר שלא הצליח
האם אני יכול לבטל את החוזה שלי בגלל שבעל הנכס לא נטפל בעניין המקקים ?
נא פנה לייעוץ משפטי למצוי זכויתיך בנדון.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר