כתוב בחוזה כך...לשוכר ניתנת בזאת האופציה להאריך את תקופת השכירות ב12 חודשים נוספים מיום 16-8-10 עד 15-8-11 ובלבד שהשוכר הודיע למשכיר על רצונו לממש את הופציה בהודעה מוקדמת של 90 יום ..עד כאן
עד ל12 ל8 השוכרת הביעה את דעתה בעל פה שהיא ממשיכה בשכירות עוד שנה ולכן לא ראיתי צורך להודעה בכתב , ב12 לאוגוסט היא מודיע לי שהיא עוזבת בגלל בעיות עם משפחתה ,והיא דורשת גם תשלום חצי חודש ששילמה עד סוף אוגוסט ...האם אני חייב להחזיר לה ,והאם יש עילה לממש את הצ'קים שנתנה לי כבטחונות ,עד לרגע זה לא מצאתי שוכר מתאים והנכס ריק
ישראל בוקר טוב ,
יש להסתכל על הסעיפים האחרונים בהסכם אחד מהם אמור לדבר על הדרך למתן הוראות והודעות - אם החןוזה קובע כי יש להודיע בכתב - הרי שכל הודעה בעל פה לא תקפה ומשלא הודיע ה לך השוכרת בכתב - לא ניתן לחייב את השוכרת לממש את האופציה ובעצם החוזה הגיע לקיצו ועליך , לדעתי, להשיב לה את הבטחונות ואת מחצית החודש , שכן לא ברור לי מדוע היא כלל שלמה עבורו.
אם היא נתנה לך צ'קים לכל השנה הנוספת הרי שברור שבעצם היא ממשה את אופציה בהתנהגותה ועל כן המצב שונה ואינך חייב להשיב לה את בטחונות והנך יכול, לדעתי להמשיך ולגבות את דמי השכירות כרגיל.
בכדי להגיע למסקנה נכונה ולפעול בהתאם עליך לפנות לעו"ד.
שבת שלום ובהצלחה
ע"ד רענן גל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר