בכל פעם שיש איזה חפץ מיותר בבית של השכנה שלי (רהיט, אופניים וכדו'), היא מוציאה אותו לחדר המדרגות, ליד דלת הכניסה לבית שלי. פניתי אליה מספר פעמים בעניין. היא אומרת שאין חוק בעניין והיא תעשה מה שהיא רוצה ותשאיר אותם שם. ברור לי שיש חוק כזה שאסור לשים חפצים פרטיים בשטח המשותף של הבניין. האם אוכל לקבל את לשון החוק בעניין הזה? אודה לכם מאוד.
שלום רב
חדר המדרגות הינו רכוש משותף.
לשון החוק הינה כדלקמן:
חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969
"רכוש משותף"- כל חלקי הבית חוץ מהדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מיקלטים וכן מתקני הסקה או מים וכיוצא בזה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסוימת".
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
אם הרכוש המשותף יכול לשמש את בעלי הדירות, היא יכולה לפרש זאת, שהנה, זה משמש אותה ואם אחרים ירצו, שישתמשו גם כן. אין סעיף האוסר על דייר פרטי להשתמש ברכוש הציבורי כבתוך שלו?
שלום רב
העובדה שהרכוש משותף משמעה שאין שכן או מאן דהוא יכול לעשות ברכוש כבשלו, ללא הסכמת הדיירים.
במידה והבעיה לא תפתר בדרכי נועם
פנו ליעוץ משפטי מקיף בנדון.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר