שלום,
אני חבר מושב מאז שנות ה 50 עת עליתי ארצה עם בני משפחתי. כניסתי למשק החקלאי הייתה והנה מאז ומתמיד משביל צדדי הנושק לדרך הראשית ביישוב. לאחרונה ביצע שכני מדידה לנחלתו ומצא שהשביל בו אני עובר נמצא בשטחו ומבקש באמצעות תביעה משפטית לסלקני מהדרך. אין ולא הייתה לי דרך אחרת מעולם. לא ידעתי ואף השכן לא ידע עד עתה שהשביל בו אני עובר שייך לחלקתו. מדובר בדרך שהוקצתה בזמנו לי ע"י וועד היישוב. במהלך השנים תחם השכן המדובר את נחלתו ואת הדרך המדוברת, שהיא בקצה נחלתו הוציא מהתיחום שביצע. בבדיקה יסודית שעשיתי בתוכניות חלוקה ישנות של היישוב מצאתי שהשביל המדובר ובמקביל אליו מקלט ציבורי, קו מתח וקו מים, היו עד שנת 97 כשטח ציבורי ובואתה שנה עבר השטח כולל השביל, המקלט ותשתיות המים והחשמל, ללא ידיעתי או הסכמתי לשכני, שזה כאמור גילה זאת רק היום.
השאלה...
האם בהסתמך על מפות ישנות, יש באפשרותי לפנות לוועדה לתכנון ובניה או גורם אחר ולבקש ביטול השינוי שבוצע בטעות בשנת 97?
מה נכון לעשות בנסיבות אלה?
תודה
אבנר שלום,
עליך להעזר בחוות דעת של שמאי מקרקעין, לאחר קבלת חוות דעת תוכל לשקול את צעדיך כולל פניה לועדה לתכנון ובניה.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר