בבעלותי בית שחלק ממנו אני משכיר לזוג + ילד . את שכר הדירה גביתי לשנה בכרטיס אשראי . את חשבונות החשמל שהם על שמי , הם אמורים לשלם (לפי החוזה ) אני מגיש להם פעם בחודש לפי קריאת המונה של השעון ששמתי לבית שלהם . בחודשים האחרונים הם לא משלמים את החשמל מכל מיני טענות . ואני שואל האם אני יכול לנתק להם את המים והחשמל שהם על שמי כדי שהם ישלמו לי את החובות ?. לציין ש שכר הדירה ממשיך להיות משולם כרגיל רק החשמל לא משולם . הייתי רוצה לנתק להם את החשמל עד כדי זה שהם יתפנו מהבית אפילו לפני תום החוזה והחזיר להם או לבטל את התשלומים בגין השכירות שנתנו לי בכרטיס אשראי .
יש לציין שבוחזה כתבנו שאני יכול לנתק כל דבר אם הם לא משלמים או לא עומדים בתנאי החוזה .
אלישע שלום רב,
ניתוק זרם החשמל והמים מהמושכר והחלפת מנעוליו כמוה כהוצאת החזקה בו מידי המבקש, שכן ברי שלא ניתן להשאר בבית בו אין חשמל ומים.
מחד קיים אינטרס חופש החוזים המתיר לצדדים להתקשר בחוזה למלא אותו תוכן כולל חובות וזכויות כפי שציינת שקיים בחוזה שקיים.
מנגד, קיים אינטרס להגן על החזקה בפועל בנכס ולמנוע עשיית דין עצמי לשלילתה מידי המחזיק דהיינו השוכר.
בשורה של פסקי דין נקבע כי ישנה חשיבות להגנה הנתנת בדין למחזיק בנכס .
ואוסיף קל וחומר אם המחזיק משלם את שכר הדירה.
על כן, אם לא יעלה הדבר בידך לגבות את התשלומים עליך לפנות לערכאות.
ישנן הליכים מזורזים אשר ניתן לנקוט בנדון.
באפשרותך להעזר בסיוע משפטי על מנת למצות את זכויותיך.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר