אני דיירת בשכר דירה, ובעקבות שריפה בחדר המדרגות, נאלצתי לצאת לחודש מהדירה. האם אני צריכה לקבל פיצוי מבעלי הדירה של כלהנזקים שהיו לי, ? וכל ההוצאות שהיו לי כתוצאה מזה שיצאתי מהדירה שלא באשמתי?מ האם זאת לא הפרת חוזה שלהם?
ענבר שלום רב
ההלכה הפסוקה במקרים כגון אלו שתארת קובעת כי הרס המושכר מביא לפקיעת הסכם השכירות ולשחרור בעלי הנכס מהתחיבויתיו על פי הסכם זה אף אם אין מדובר בהרס מוחלט של המושכר, אלא בפגיעה מהותית בו.
על פי סעיף 10 לחוק השכירות והשאילה, תשל"א -1971
אם הפגם הינו כתוצאה מנסיבות שבעת כריתת החוזה לא ידע עליהם המשכיר ולא היה עליו לדעת ותיקון הפגם הוא בלתי אפשרי או מטיל על המשכיר חיוב שונה באופן יסודי ממה שהוסכם בין הצדדים, לא יהא הפגם עילה לפיצויים.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
לגב' ענבר שלום רב
מהסיפור שתארת בשאלה , התשובה מורכבת , אך על פניו נראה כי הנך זכאית לתבוע פיצויים מועד הבית ואולי גם מהמשכיר .
עליך לברר האם ועד הבית ו/או המשכיר היו מובטחים מפני שריפות , במידה והתשובה חיובית עליך לפנות בתביעה גם לחברת הביטוח המבטחת .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר