אני גר בשכונת קוטג'ים חדשה ולפני כחודש קיבלו חלק מהדיירים בקשה לתשלום עבור: "הליכי רישום הפרויקט בלשכת רישום המקרקעין (הליך הרהפרצלציה) ולאחר מכן רישום הפרוייקט כבתים משותפים והשלמת רישום הבעלות שלרוכשי הדירות בלשכת רישום המקרקעין"
לאחר פנייה לעו"ד המטפל, מתברר כי:
1. המחיר מבוסס על הערכת מחיר כללית לחדר ללא קבלת הצעות מחיר
2. תהליך הצעות המחיר יחל רק לאחר שיאספו מספיק כספים מהדיירים (סה"כ 99 בתים)
3. עוה"ד מאיים כי במידה והדיירים לא ישתפו פעולה הוא לא ירשום את הפרוייקט כבית משותף.
שאלותיי:
1. האם אנו אמורים לשלם כאשר אפילו לא החל תהליך של קבלת הצעות מחיר? אין זה מן הראוי שיציגו בפנינו את העלויות הכוללות המתבססות על מספרים אמיתיים?
2. האם אנו יכולים לפקח בצורה כזו או אחרת על התהליך. הרי לצורך העניין יכול עורך הדין (במידה והוא מפוקפק, וכיוון שאני לא מכיר אותו אישית אני לא טוען לכאן או לכאן) לתת את העבודה לקרוב משפחה במחיר מופרז משמעותית ממחיר השוק.
3. בחוזה של כל אחד ואחד מהדיירים אין התנייה לרישום הבית על שמי במידת הנכונות של הדיירים האחרים. לפי החוזה הוא מחויב לרשום את הבית על שמי תוך X זמן. אם אני משלם, האם אין אני זכאי לקבל את המגיע לי לפי החוזה גם אם דיירים אחרים יחליטו שלא מתאים להם לשלם?
תשובה לשאלות :
1. תלוי מה כתוב החוזה . היה והחוזה אינו מתייחס לכך , על פניו נראה שהתשובה שלילית .
2. כן
3. יש לעיין בחוזה , אך בעיקרון התשובה חיובית הנך זכאי שהביתירשם על שמך ללא תלות באחרים .
לגבי תשובה 1 שלך, אתה אומר שהתשובה שלילית. שאלתי הראשונה חולקה לשניים לכן לא ברור תשובה שלילית לגבי מה בדיוק - לא לשלם לפני תהליך הצעות מחיר או שלילי לגבי זה שצריך להציג לנו את העלויות הכוללות.
לגבי תשובה 2 - איך אנו אמורים לעשות זאת? כלומר, מה אנו אמורים לבקש מהעו"ד?
למשה שלום רב ,
1. בסעיף 1 כתבתי לך " תלוי מה כתוב בחוזה " ומבלי לעיין בחוזה ,לא ניתן להמליץ לך כיצד לנהוג .
2. הנניי ממליץ לך להיעזר בעו"ד.
מפני שהסוגיה שהעלת כורכת בחובה היבטים נוספים שלא ניתן להשיב עליהם במסגרת זו .
בברכה
אהרן כהן , עו"ד
משה שלום רב,
במענה לשאלותיך:
יש לקבל הצעת מחיר מפורטת, ולאחר מכן לדון בכך באסיפת ועד הבית.
בהחלט יש לך זכות לגטימית לפקח על ההליך בככלותו.
באשר לשאלתך השלישית יש לעיין בפרוט בחוזה, על מנת ליתן תשובה מדויקת.
בהצלחה ,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
את רושמת כי יש לקבל הצעת מחיר מפורטת, אך עורך הדין דורש את הכספים כתנאי להתנעת התהליך. מה עושים?
לגבי תהליך הפיקוח - איך עושים את זה? מה אני אמור לבקש מעוה"ד?
משה שלום רב,
תהליך הרה פרצליציה נעשה בדרך של תוכנית מתאר מקומית ותוכנית מפורטת על מנת לאפשר תכנון צחדש של השטח.
הואיל והתהליך הינו מורכב ויכול ויעשה לפי הסכמת הבעלים או שלא בהסכמתם זאת לפי סעיף 121 לחוק התכנון והבניה, הצעתי הינה כי העו"ד המטפל בעניינכם יפרט בפניכם את מהות ההליך, מורכבותו והעליויות.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר