אני גרה בקומה א. היו אצלי הצפות (חוזרות) עם צואה. בפעם האחרונה האיסטלטור אמר שיש להחליף את צינור הביוב של הבנין כי הוא ישן, רקוב וסתום.עלות העבודה 2000 ש"ח. הבעיה נפתרה. ועד הבית שהיה בבית באותו יום העדיף להשאיר את העניין לטיפולי והגביל אותי בסכום של 500 ש"ח.
לאחר התיקון הסכים הועד כ"טובה" לשלם לי רק מחצית סכום התיקון בטענה שמראש הגביל אותי לתיקון על סך 500. כמובן שהעדפתי את דעתו של בעל המקצוע ולא לחזור על הטראומה שוב ושוב.
מכיון שהועד מסרב לשלם החלטתי לא לשלם דמי ועד עד שהענין יוסדר.
אילו ערכאות משפטיות עומדות לרשותי כדי לפתור את הענין? והאם יש לועד סמכות לקבוע למי לשלם וכמה.
ורד שלום רב,
במענה לשאלתך:
לא ציינת האם הצנור שייך לבניין בכללותו, שאז הינו בגדר " רכוש משותף" ובמקרה כגון זה כל דיירי הבית מחויבים להשתתף.
הערכאות המשפטיות העומדות לרשותך:
המפקח על המקרקעין.
בית משפט השלום.
לשת הערכאות הללו הסמכות לדון בסכסוכי שכנים.
ישנם סוגיות בהן ישנן סמכות יחודית למפקח על המקרקעין ובחלק מן הנושאים ישנה סמכות מקבילה לשתי הערכאות.
ועד הבית מחוייב לתת פרוט של עלות התיקון ואם עסקינן ברכוש משותף כפי שציינתי אזי כל הדיירים מחויבים לשאת בתקון.
בברכה שנה טובה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר