שלום רב, יש לי דירה על שמי שנרכשה לפני כעשור. לפני שנתיים וחצי רכשתי דירה קטנה נוספת ואני מעוניינת לרכוש דירה קטנה נוספת עכשיו. האם מצב של שלוש דירות שברשותי (שתיים קטנות וזולות) גורר תשלום מיסוי כל שהוא? מה עלי לקחת בחשבון במצב זה? במידה ואחליט למכור את הדירה שקניתי לפני שנתיים וחצי האם עלי לשלם מס מסויים מעבר לסטנדרטי? תודה רבה וחג שמח, ריקה
ריקה שלום,
כאשר רוכשים דירה צריך לשלם מס רכישה. מס הרכישה נקבע לפי מדרגות. כאשר הדירה הנרכשת אינה דירתו היחידה של הרוכש, המדרגה הראשונה מתחילה מ - 3.5%.
כאשר מוכרים דירה חל מס שבח (במידה והדירה נמכרת ברווח). באופן כללי יש פטור ממס שבח פעם בארבע שנים. לעיתים ניתן לנצל פטורים נוספים. במידה ואת מתכננת למכור יותר מדירה אחת בארבע שנים הקרובות, אני מציע לך לפנות לעו"ד המתמחה במיסוי נדל"ן על מנת שיתכנן עבורך את המכירות באופן שיחסוך במס.
בברכת חג שמח,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
ברכישת דירה שלישית תשלמי מס רכישה המתחיל ב 3.5% .
במכירה - יש לשלם מס שבח או לבקש פטור. יש לקבל ייעוץ פרטני לגבי כדאיות בקשת הפטור
בהצלחה, עו"ד לירז גונן אללוף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר