שלום
אני שוכרת דירה ורוצה לעזוב
לא מוצאת דייר חלופי (כרשום בחוזה במידה והשוכר רוצה לעזוב לפני תקופת סיום החוזה) מאחר וכל מי שרואה את הדירה מזדעזע (וכך גם אני)
אפשר לומר שאני מפרה חוזה כי אני לא מוצאת דייר וכן עוזבת
אפשר גם לומר שבעל הדירה הפר את החוזה עוד לפני, שכן מצויין ע"ג החוזה שהנכס מושכר עם חשמל, גז וכו'... ובדירה הגז מותקן בצורה שאינה חוקית ולכן אין לי יכולת להשתמש כלל בגז עוד מיום כניסתי לדירה.
עכשיו השאלה היא כזו:
האם עניין הגז יכול לפטור אותי מ"עונש"? האם זו סיבה מוצדקת ל"הפרת" החוזה?
ושנית, במידה ולא רשום בחוזה מה קורה אם אחד הצדדים מפר את החוזה (רשום רק שיידרש לפצות ולא רשום במה/כמה), האם זה בעצם מבטל בעצמו את המחוייבות לעמוד בתנאי החוזה?
שלום רב,
ראשית, גם במידה ולא כתוב בהסכם מהי הסנקציה להפרת ההסכם, צריך לקיים את החוזה ככתבו וכלשונו.
לגבי הגז - במידה ואין אפשרות להשתמש בגש, ובמידה וכתוב שהמושכר כולל גז, אזי יתכן ויש לך טענה טובה. יחד עם זאת, תלוי גם כמה זמן את גרה בדירה, והאם התקופה הזו יכולה לשמש איזו הסכמה שבשתיקה מצידך לגבי הגז. לגבי מצב הדירה - כך ראית אותה לפני שהחלטת לשכור ולכן לא יכולה לשמש לך כטענה.
כל האמור לעיל, נאמר באופן כללי. לצורך יעוץ רציני יש לעיין בהכם השכירות ולראות האם יש הוראות נוספות מהן ניתן ללמוד על ההסכמות שבין הצדדים.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
האם ניתן להתייעץ עם מישהו טלפונית? אוכל גם לפקסס את החוזה...
שלום רב,
במסגרת הפורום לא ניתן לתת ייעוץ פרטני. עליך לפנות לעו"ד לפגישת ייעוץ.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר