יש ברשותי דירת שני חדרים בשווי של 630 ש'ח במעלה אדומים לא חייבת עליה כספים, יש ברשותי אישורי בנק שהמשכנתא סולקה, וכן יש ברשותי אישור זכויות של מנהל יהודה ושומרון. בהגיעי לעו'ד על מנת לבצע חוזה מכירה, אמר לי העו"ד שבתום העיסקה עלי להפקיד סכום של 50.000 עד 100.000 אצלו
או אצל נאמן לא בדיוק הבנתי. כיוון שלמכירת הדירה דרוש גם אישור זכויות של החברתה המשכנת ווכיום עקב כך שרמט פשטה את הרגל אין אפשרות להעברת הנכס לקונה. למרות שיש נאמן.[ לא יודעת מה זה נאמן ומי זה ]הייתי המומה מכך היות ואני יודעת ששלמתי את כל הכספים לדירה הנ'ל וזה לא צריך לעניין אותי אם רמ'ט פשטה את הרגל. השאלות שלי 1. מי צריך להשאיר פקדון המוכר או הקונה.
2. האם אני יכולה להשיג אישור כזה לבד ללא עו"ד. 3. איך אני יכולה לדעת מי הנאמן איך מאתרים את שמו איך
מגיעים אליו. שוחחתי עם שכן שמכר דירה של חברת רמט לפני כ-10 שנים והוא אמר שהוא לא נתקל בבעייה של צורך באיושר של החברה המשכנת.
מה דעתך - אודה לכל מידע ממך איך יוצאים מהסבך הזה שאני בטח לא קשורה אליו , מקווה גם שלא תהיה פה הפקרות כמו במקרה של חברת
חפציבה . תודה בברכה שרון
שרון שלום רב
המקרה שתארת הינו מורכב ועל יפי כללי הפורום אין באשפרותי ליתן יעוץ פרטני.
ככלל, אישור זכויות של החברה המשכנת ניתן לקבל ע"י פניה לחברה המשכנת ישירות.
אולם הואיל ועסקינן בחברה אשר נמצאת במצב של כנוס נכסים על כן סביר להניח שאשור שיונפק על ידם יצוין כי לא מונפקות התחיבויות לרשום משכנתאו/ או מבוצעות העברת זכויות ו/ או כל פעולה אחרת.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר