לבעלי ולי יש מספר נכסים: בית מירושה של אמי שנפטרה שמיועד לי ולאחי ורשום עדיין על שם אמי המנוחה כאשר אנו יורשיה היחידים. דירה הרשומה על שם בעלי שנרכשה לפני הנישואין, דירה הרשומה על שם שנינו וכעת נרכשה דירה נוספת בפרויקט שיהיה מוכן בעוד כשנתיים ותירשם על שם שנינו.
ברצוני לדעת האם אני יכולים להינות מפטור על תשלום מס רכישה בבית זה ולהתחייב כי נמכור את כל נכסינו תוך שנה מקבלת החזקה בדירה החדשה שנרכשה כעת. או שמא פטור זה ניתן רק במקרים בהם מדובר בדירה שנייה שתהפוך לדירה יחידה כיוון שהדירה הקודמת תימכר( תוך שנתיים או תוך שנה מקבלת חזקה בנכס) או שמא ניתן להינות מהפטור גם אם יש 3 דירות ויותר ובתנאי שבזמן המיועד ימכרו כל הנכסים האחרים והדירה החדשה תיוותר דירה יחידה.
בנוסף מה מעמד הבית מהירושה במידה וניתן להינות מהפטור גם אם יש מספר דירות ולא רק 2, האם גם אותו שבו אני שותפה עם אחי, אינו רשום על שמי והוא ירושה מאמי, עליי למכור תוך הזמן אליו אנו מחויבים?
לימור שלום,
לא ניתן להנות מהפטור של דירה יחידה (תוך התחייבות למכור את הדירה הקיימת) במקרה שיש יותר מדירה אחת.
הדירה שבירושה נחשבת לדירתך מיום הפטירה של המוריש.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר