שלום רב.
בן משפחה לו אני חייב כסף, עומד על כך שארשום הערת אזהרה בטאבו על דירתי, כדי להבטיח החזר החוב (כרגע אני לא יכול להחזיר).
1. האם יש פה פתח לסחיטה, במידה וארצה למכור את הדירה והוא יתנה, ברגע הקריטי, את ה"שחרור" בתשלום גבוה? אציין שלא סיכמנו בדיוק איזו ריבית אשלם לו.
2. יש לי בעלי חוב נוספים. האם כדי למנוע פגיעה בהם עלי לרשום הערת אזהרה גם להם?
3. האם יש עדיפויות / קדימויות בין בעלי חוב שרשומה הערת אזהרה לטובתם, כאשר נמכרת הדירה?
בתודה מראש,
יצחק
יצחק שלום,
רישום הערת אזהרה בנסיבות שתיארת היא פתרון לא טוב. אכן, לא תוכל למכור את הדירה לצד ג' ללא ביטול ההערה. יתכן שהפתרון המתאים הוא רישום משכנתא בסכום החוב לטובת בעל החוב.
חג שמח,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
תודה על תשובתך.
אני יודע שרישום משכנתא לטובת בעל החוב, חייב לקבל אישור של בעלי משכנתא קיימים (ויש כבר בנק למשכנתאות שיש לו משכנתא על הדירה). הבנק עלול לסרב?
ואם בכל זאת, בלית ברירה, נאלץ לרשום הערות אזהרה (לטובת זה שלוחץ וכן לטובת בעל חוב נוסף), האם יש חשיבות מעשית ל"מי רשם ראשון?"
תודה. יצחק
שלום יצחק,
הבנק לא חייב להסכים, אך ניתן לרשום משכנתא מדרגה שנייה (ואז, יש כמובן סדר בין הנושים).
לגבי הערת אזהרה - לפי חוק המקרקעין, מי שמסיים עסקה ברישום בתום לב גובר על בעלי הערה אחרים. בעקרון, קיומה של הערה לטובת אחר, שוללת את תום הלב של בעל ההערה המאוחרת.
חג שמח,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר