אני קצת במצב בעייתי אני בדירה שכורה עם חוזה מסודר והודעת פינוי תוך חודשיים במידה ואני לא רוצה להמשיך בפינוי .
בחודש 7 הודיע לי בעל הבית כי יש לו בעיות עם העירייה ועם בית משפט ובית משפט נתן צו הריסה לדירות הסטודיו בבית זו כיוון שזאת הייתה התרעה של שבועיים נילחצנו למרות שבסופו של דבר כן מצאנו דירה אך לבסוף בעל הבית ביקש הארכה כי אנחנו לא מוצאים דירה (יש לציין כי יש בדירה 3 דירות סטודיו כולל אותנו.
נתנו לבעל הבית הארכה והוא אמרו לנו בערך משהו כמו 4 5 חודשים והוא יודיע לנו חודשיים מראש.
לפני מספר ימים שאלתי אותו לגבי הדירה ומה קורה איתה והוא אמר שאנחנו כבר יכולים לחפש בית והוא מאמין שבחודש 12 בערך נצטרך כבר לעזוב את הדירה שהחוזה מסתיים בחודש ינואר .
עכשיו מצאנו דירה לפני מספר ימים והוא לא מוכן שנעזוב את הדירה כביכול לנצל את השכר דירה עד הסוף!!! וזה ממש מרתיח כי קודם אמר לנו שבועיים לפני לעזוב את הדירה עכשיו אני לא יודעת מה לעשות האם הוא יכול לבוא בהליכים משפטיים נגדי מכוון שמצאתי דירה ואני רוצה לעבור בשבועיים האלה לדירה החדשה.
יש לציין כי שני הדיירים עזבו את הדירה כבר.
מה אני יכולה לעשות האם צו בית משפט שמבקש ממנו להרוס את המבנה ונתן לו הארכה על מנת שנוכל לפנות את המושכר מחזיק אותי עד סוף תום הפינוי כי אני רוצה לעזוב .
אני אשמח לתשובה.
מלי שלום רב
אכן, הנך מתארת מצב משפטי מורכב .
אולם , על פי כללי הפורום אין באפשרותי ליתן יעוץ פרטני.
ככלל, העובדה שבעל הבית לא עדכן אותך מבעוד מועד על כך שניתן צו פנוי הינה בגדר טעות ו/ הטעיה משום שאילו היית בידך האינפורמציה על כך לא היית נכנסת לדירה.
לכך ישנן השלכות משפטיות ובאפשרותך לפנות לסיוע משפטי מיומן
למיצוי זכויותיך.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר