אני רוצה לברר כמה אחוזי אישור משלושת הבתים הפרטיים על שטח משותף נידרש כדי להעביר אישור בטאבו
האם יש דבר כזה של פירוק שותפות במקרה שלנו??
תודה על תשובתכם
האם יש תשובה??
דורון שלום,
שאלתך אינה ברורה. אנא הבהר.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
אני גר בבית משותף(בתים פרטיים על שטח משותף)שנבנו לפני 30 שנה וטרם הועברו בטאבו עקב בעיות
כעת הנושא נפתח מחדש כדי שנוכל להעביר בטאבו את הבית מה עליינו לעשות?השטח משותף לשלושת הבתים שחלק מבעלי הבתים טוענים לשטח גדול יותר
כמה אחוזי הסכמה אני זקוק כדי להעביר את הטאבו או שצריך את של כולם
בנוסף האם ניתן להגיש פרוק שותפות במצב כמו שלנו
בעיית הטאבו לא נפתרה כיוון שבעייריה אישרו בעבר את השטח שכעת הוא לא חוקי
דורון שלום,
אתה מתכוון לכך ששלושה בתים פרטיים בנויים על חלקה אחת. זה נקרא "מושע". כלומר, אתם שותפים בחלקה. ניתן לחתור להליך של פירוק השיתוף, ומדיניות בתי המשפט היא לעודד פירוק שיתוף כזה.
ניתן לבצע פירוק שיתוף בכמה דרכים:
אפשרות ראשונה - פירוק השיתוף על ידי רישום בית משותף. כלומר, לכל בית תהיה תת חלקה בטאבו, ויתר החלקים ירשמו כרכוש משותף, ממש כמו בבית משותף.
אפשרות שניה - לבצע הליך של חלוקה. כלומר, ההחלקה תחולק לכמה חלקות קטנות. במקרה כזה לא יהיה רכוש משותף.
על מנת לדעת באיזה דרך צריך לנקוט, צריך לבחון את המקרה לגופו. לצורך כך עליך לפנות לעו"ד המתמחה בנדל"ן.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר