שלום,
שמי סיגי ואני אמא לילד נכה (אוטיסט) בן 4 וחצי. לי ולבעלי יש דירה בת 4 חדרים שאנחנו מתגוררים בה והחלטנו לרכוש דירה נוספת בסכום של 750,000 ש"ח בערך לצורך השקעה בשביל הילד בעתיד. אנחנו רואים כמה אנחנו משקיעים בו עכשיו והעלויות כבדות אז אנחנו רוצים לדאוג שבעתיד שנתבגר תיהיה לו לפחות דירה ושלא יצטרך לחיות מקצבת נכות עלובה בסך של 2000 ש"ח שלא מספיקה כמעט לכלום. עלות הרכישה תיהיה ממומנת ע"י לקיחת 100% משכנתא ל-25 שנה 3500 ש"ח והדירה תיהיה מושכרת בסכום של 2500 ש"ח והדירה תיהיה רשומה על שם הילד ובעתיד כשנסיים את המשכנתא דמי השכירות יממנו אחזקת פיליפינית או החזקתו בהוסטל מכובד.
כיום אני אינני עובדת ובעלי שכיר עם שכר ממוצע ובנוסף עצמאי קטן אבל עוסק מורשה.
להלן מספר שאלות:
1. האם יש לנו הטבה במס רכישה אם רכישת הדירה היא עבור הילד הנכה והדירה רשומה על שמו אבל אינו מתגורר בה?
2. האם בגלל שבעלי עצמאי אז ההכנסות משכ"ד חייבות במס או בגלל שהדירה רשומה על הילד (קטין) אז הוא פטור מחבות במס? (משכנתא 100%).
3. האם יש לנו הטבה כלשהיא בלקיחת משכנתא בגלל שמדובר ברכישת דירה עבור ילד נכה לצורך השקעה בעתיד בשבילו?
להמשך תשובתכם בהקדם האפשרי אודה,
סיגי
סיגי שלום,
לפני שניכנס לכל יתר הסוגיות, את חייבת לברר את עניין המשכנתא.
היום הבנקים לא נותנים 100% מימון. למיטב ידיעתי צריך לפחות 30%-35% הון עצמי (בלי קשר לזהות הלווה (נכה וכד'). לכן, לפני שאתם מתכננים, אני מציע לכם לגשת לבנק ולבדוק את עניין המימון. אם הדירה שלכם לא ממושכנת, יתכן ותוכלו להציע שגם היא תמושכן ואז, אולי, הבנק יסכים לתת לכם יותר מימון.
בהצלחה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
עו"ד דותן לוי שלום,
כבר בדקתי את נושא המשכנתא צריך 30% לפחות הון עצמי מכיוון שהדירה שלנו גם ממושכנת. את ה- 30% האלו נגייס ממקור אחר - הלוואה ממשפחה.
סיגי שלום,
במידה ואתם עונים על הגדרת "נכה" לפי התקנות, אזי מס הרכישה יהיה 0.5%. מאחר וזו אינה דירה יחידה שלכם, אזי הייתם אמורים לשלם 3.5% מס רכישה.
לגבי מס הכנסה על השכרת הדירה - מאחר והצפי שהדירה תהיה מושכרת בסכום של 2,500 ש"ח, אזי אתם עדיין לא מגיעים לתקרה שמעליה משלמים מס על התקבולים מהשכירות.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
אם אני לא טועה , החוק אומר ששהטבה היא רק אם הילד מתגורר בדירה? ואם אנחנו לא מתגוררים בדירה , זה לצורך השקעה והדירה רשומה על שם הילד?
סיגי שלום,
אתם יכולים להחליט לעבור לדירה שתרכשו. אם אכן תחליטו לא להתגורר בדירה, אזי את צודקת בהחלט.
בנוסף, צריך לזכור שזו הטבה שניתנת רק פעמים בחיים.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
שלום,
רציתי לשאול אם גם נצטרך לשלם מס שבח? וכמה?
תודה,
סיגי
סיגי שלום,
מס שבח משלמים רק כאשר מוכרים דירה. בדרך כלל יש פטור ממס שבח אחת לארבע שנים. מעבר לכך, ואם ישנן כמה דירות שבכוונת הבעלים למכור, אזי יש להתייעץ עם עו"ד לגבי תכנון המכירות על מנת למקסם את הפטורים שיכולים להינתן.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר