נדמה לי שהמונח המשפטי המדויק הוא: "חדל פרעון" (?). אדם שבעקבות חוב עלולים לעקל כל נכס שיהיה רשום על שמו.
זהו מצבי הנתון כרגע.
מאידך גיסא ברשותי סכום כסף מספיק גדול בשביל לבצע רכישת נדל"ן קטנה וצנועה.
הבעיה היא כזאת: אם אשלם כעת, מיידית את כל הסכום אותו אני חייב - לא ישאר לי אגורה לקניית נדל"ן, ולא לשום דבר אחר. מאידך גיסא אם אבצע את עסקת הנדל"ן (קניה בסכום מסוים ולאחר מכן מכירה בסכום גדול יותר) ארוויח בעסקה זאת בדיוק את הסכום אותו עליי לשלם כחוב.
ולכן חכם יותר לעשות קודם את העסקה, לעשות את הרווח ממנה, ואז לשלם את החוב, וככה הקרן נותרה בידיי.
הבעיה היחידה היא זאת: אינני יכול במצבי לרשום שום דבר על שמי כי כל נכס על שמי יעוקל מיידית.
אמרו לי שיש לכך מס' פתרונות משפטיים, אשמח לשמוע,/ללמוד עליהם, ולו על קצה המזלג מכאן. תודה
אייל שלום,
ראשית, עליי להבהיר כי אם אתה בהליכי פשיטת רגל, הפעולות שאתה מבקש לעשות - אסורות, ובית משפט יכול לבטלן בדיעבד!
בהנחה שאתה רק חייב כספים, אפשר לרשום את הנכס על שם קרוב, אבל כדי להבטיח את זכויותיך, צריך הגנות נוספות.
אין אפשרות לפרט יותר במסגרת זאת, שכן ההגנות שאני מדבר עליהן תלויות בהמון נסיבות.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
שלום אייל ,
יכול להיות שניתן למצא פתרונות לעניין ואתה צריך להוועץ בעו"ד, לא נראה כי ניתן למצא לך פתרונות בפורום
בהצלחה
עו"ד רענן גל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר