רכישת דירה מקונה שקנה מעמידר
מוכר הדירה שלי -קנה את דירתו מעמידר לאחרונה. עמידר שמו על הדירה- הגבלה" שלא יוכל למכור את הנכס עד 2013- משוה כמו 5 שנים. היום הוא מעוניין למכור לי. הוא טוען שהוא קונה נכס אחר- עם מעלית ומותאם יותר לצרכים הבריאותיים שלו ושל אישתו - וגם יקר יותר. השאלה היא - הבנק שם לב שיש הגבלה על המכירה ושהוא לא יכול למכור לי. הוא אומר - וגם עורך דינו - שיוכלו להעביר את הערת ההזהרה שיש על הנכס הקנוי של עמידר- לנכס החדש שהוא רכש- זה עם המעלית והיקר יותר. עדיין לא התקבל מהם אישור כזה. האם הדבר אפשרי?
אמיר שלום רב
קראתי בעיון את פנייתך.
אם אכן קיימת הגבלה מטעם עמידר לא ברור כיצד הנכס יכול להימכר, שהרי קיימת הערת אזהרה מטעם עמידר על הנכס.
אמליץ לך לפנות ליעוץ פרטני של עו"ד המיומן בדיני מקרקעין על מנת שיבהיר לך את המצב המשפטי לאשורו.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
האם ניתן להעביר את ההערה לנכס אחר שאותו רכש המוכר ושםיהיהו לו הגבלות על מכירה
אמיר שלום
רק העברה ורישום של זכויות בנכס בפנקסי רישום המקרקעין משלימה את רכישת הזכויות בנכס באופן שהמוכר אינו זכאי לזכות , קרי בעלות בנכס.
במקרה שתארת רשומה הערת אזהרה
על הנכס מטעם עמידר, אי לכך לא נהיר הדבר כיצד יכול המוכר למכור, ולהעביר הערת אזהרה שלא נרשמה על ידו הואיל ואינו הבעלים בנכס לנכס אחר.
עליך לפנות ליעוץ פרטני מיומן בנדון.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר