שלום רב,אני בן זוגה של חברת משק ואינני חבר.לנו ילד משותף.כתוצאה מקשרי הקודם לפני כן, הוסכם בע"פה על מתן דירה מורחבת לבני הזוג וזה היה אחד התנאים שלי להסכמה למחויבות קודמת אלי של הקיבוץ. אמנם , הקיבוץ מסר את הדירה המבוקשת ואף שיפץ אותה.
היחסים בין בני הזוג עלו על שירטון וכרגע נמצאים בפירוק השותפות ביננו בדרך משפטית.
בעת מסירת הדירה והסכמתי לויתור הזכויות הקודמות שלי,לא נאמר דבר מה בכל הקשור לשכר שלי כבן זוגה כלפי הקיבוץ.לכן הסכמתי לפשרה.
מאז עברו 6 שנים (לפני 2 שנים). על מנת "ללחוץ" עלי לעזוב את דירת המגורים, רקמו בת הזוג והקיבוץ מהלך : היא תתבע אותי על פרידה, מזונות..במקביל הגיש הקיבוץ תביעה כנגדי עבור שכר המגיע לו בהיותו בעל המקום,כמובן מדובר על עשרות אלפי שקלים רבות.
יש לציין שביני לבין בת הזוג ,הסכם ממון המסדיר השתתפות שלי בכל הנוגע להוצאות הבית, ארנונה וכו' . כמו כן צויין חלקי בדירה כאשר זו תופרט
במשך 11 שנה בת הזוג לא הגישה תביעה כלשהי נגדי, .
השאלה העיקרית:
- לא נעשה הסכם כתוב ביני לבין הקיבוץ בכל הנוגע לשכר או כל תשלום אחר.
- הקיבוץ לא תבע אותי על השכר במשך כל השנים האלה.
- "בשכר", ציין בתביעה הקיבוץ כי הוא כולל שירותים שונים, מיסים מוניציפליים וכו'
- אינני משתמש באף אחד מהשירותים האלה (כאמור ארנונה, חשמל ..כל אלה משולמים דרך בת הזוג).
- הקיבוץ טוען שכולם משלמים ולכן אני חייב לשלם.(ידוע לי על הסכמים שונים מאדם לאדם).
- האם לאור מה שנאמר לעיל יכול הקיבוץ לדרוש שכר שנים לאחר ההסכם פשרהביני לבינו ומסירת הדירה (כאשר ברור הזמן התואם בין תביעתה של בת הזוג ותביעתו של הקיבוץ נגדי) ? תודה מראש.
שלום רב ,
קראתי בעיון את פנייתך.
הנך מתאר מערכת יחסים של ידוע בציבור עם בת זוגך הכוללת נהול משק בית משותף.
על כן סביר להניח כי הקיבוץ מבסס את תביעתו על העובדות הללו.
יש ראשית לקרוא את הסכם הממון, על צרופיו אשר לפי דבריך מסדיר את חלקך בדירה אם תופרט.
בנוסף יש לבחון על סמך איזו עילה משפטיות מבסס הקיבוץ את תביעתו נגדך.
לשם כך, אמליץ כי תעזר בסיוע משפטי על מנת להבהיר נכונה את זכויותיך..
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכיד ין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר