באוגוסט 2006 חתמתי חוזה שכירות לדירה לתקופה של שנה עם אופציה לשנה נוספת. החוזה חודש שוב באוגוסט 2007. באוגוסט 2008 מאחר ולבעלי הדירה לא היה זמן להגיע לחתום על חוזה לשנה נוספת, ולאור העבר והאמון שנבנה בתקופה זו, בהחלטה משותפת הוחלט בשיחה טלפונית,להמשיך את החוזה מהשנה שעברה. באוגוסט השנה שוב מחוסר זמן של בעלי הדירה לא נחתם חוזה אלא הוסכם טלפונית כי לא תהיה העלאה בשכר הדירה ושאמשיך לשכור בהתאם לחוזה שחתמנו בהתחלה.
היום לבקשת בעלי הדירה נפגשנו ונאמר לי כי הם החליטו למכור את הנכס ועליי לפנות את הדירה מבחינה חוקית תוך 30 יום אך הם יתנו לי 60 יום. שאלתי נחלקת לשני חלקים:
1. האם החוזה מאוגוסט 2007 תקף למרות שלא נחתם חוזה חדש אלא הסכמה טלפונית הדדית?
2. בחוזה אין סעיף הכולל פינוי מסיבה של מכירת הנכס. הפינוי המוקדם היחידי שמוזכר בחוזה זה בגין אי תשלום תשלומי שכירות בזמן או פיגור בתשלומי מיסים כמו מים וחשמל כמו כן התנהגות לא נאותה לנכס וכד. אף אחד מהנ"ל לא הופר. האם יש עילה טובה אם בכלל לפנות אותי מהדירה?
הילה שלום,
היות ולא קיימת דרישת כתב להסכם שכירות בניגוד להסכם מכר, אזי בהחלט הסכמה הדדית בין צדדים להסכם תקפה כל עוד היא משקפת את רצון הצדדים. מאידך, בהחלט קיימת כאן בעייה מאחר במקרה שבו אין הסכם כתוב הדברים נתונים לפרשנות כזו או אחרת. המקרה שלך מצריך ייעוץ משפטי אישי בכדי לבחון את המקרה לגופו של עניין ועפ"י נסיבותיו המיוחדות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר