שלום לחברים ולמומחים,
אני מתגוררת בבית משוף בן 4 קומות (אני בקומה רביעית) הקומה הראשונה היא קרקע.
השכן בקומה הראשונה בנה ראשון, משמע הכין תשתית, יסודות וכל הנדרש.
דיירי הקומה השניה (לטעתם) שילמו בזמנו, עת רכשו את הדירה, לדייר בקומת הקרקע´ עבור התשתית והזכות להשתמש בגג שלו שזו בעצם הריצפה והמרפסת שלהם ואפילו לטענתם רשמו את שטח הריצפה בטאבו (כלומר תוספת הבנייה יצאה מהגדרתה כ- "שטח השייך לבית המשותף?).
היום, מבקשים הדיירים בקומה ב´ לסגור בבנייה את השטח הזה של המרפסת בדרך של בנייה ואף קיבלו היתר לאחר שהגישו תוכנית הזהה לחלוטין לתוכנית שהדייר בקומת הקרקע הגיש בזמנו (קיבלו את התוכנית המקורית ממנו).
התוכנית שהוגשה היתה תכונית בנייה רגילה אך הם התחרטו וביקשו לבנות את התיקרה שלהם בדרך של בנייה קלה ולטענתם אף קיבלו היתר מהועדה לתכנון ובנייה. למותר לציין כי שינוי תכנוני במבנה של תקרה אינו דבר של מה בכך ולדעתי היה על הוועדה לדרוש החתמת השכנים מחדש.
הדיירים חתמו על התצהיר על דף חלק, כאשר עו"ד רק אישר את חתימתם בו הם מתחייבים כי במידה והשכן (לא צויין אם השכן בקומה שלישית או רביעית) יקבל היתר בנייה, הם יהרסו את תקרת הגג שנבנתה בבנייה קלה.
לא צויין בתצהיר כי יבנה תחתיו תיקרה אחרת או תוך כמה זמן הם מתחיבים להרוס את התיקרה.
התצהרי וההתחייבות לא מצאו ביטויים בהיתר הבנייה (כנראה משום שבהיתר בנייה לא צויינה העובדה שהמדובר בתקרה קלה) וכמו כן לא ניתנה הגבלה של זמן (אם הדייר בקומה ג' יקבל היתר יקבל אותו ותתבקש הריסת התיקרה והללו יסרבו כי "אין להם כסף" - זהו מצב בו הדייר בקומה ג' יזדקק להגיש תביעות משפטיות כנגד הדייר בקומה ב' דבר אשר יגרום לו להוצאות מה גם שאין הצדקה וחוכמה להגיע למצב כזה במקום לנסות ולמנוע אותו מלכתחילה) משמע יכול שיהיה מצב בו יעברו 7 שנים, אף אחד לא יבנה בפרק הזמן הזה ובבוא היום, הם יסרבו להרוס את התקרה בטענה של התיישנות.
הדיירים אף טענו בפניי כי במידה והשכן בקומה ג´ ירצה לממש את זכותו לבנות, הרי שהוא יצטרך לשאת בעלות הבנייה של כל התקרה בעצמו (במקום לשלם על עמודים שזה לא מובן כי העמודים התומכים את קירות המבנה של קומה ב´ הם עמודים שלהם שלבעדיהם לא תיתכן בנייה מצידם אז מה פתאום לשלם להם על העמודים?).
האם נכון הוא שהשכן בקומה ג´ צריך לשאת בעלות התקרה של קומה ב´ לבדו על מנת שתהא לו ריצפה?
במצב זה הוא נתון ל"סחיטה" מצד קומה ב´? משמע: אם לא תשלם לנו על כל התיקרה - לא נפרק את התיקרה שלנו ואתה לא תוכל לבנות מעלינו.
ואיפה אני בכל הסיפור?
אם השכן בקומה ג' לא יבנה ואני בקומה ד' ארצה לבנות, יהיה עלי להעמיד עמודים מקומה ב' עד קומה ד', לצקת ריצפה ותיקרה (המשך לגג הבניין) ואת כל העלות הזו אצטרך לממן לבד.
מה אתם אומרים? מה הדין בעניין זה?
תודה על תשובתכם
ממתינה....
כעיקרון כל מה שקשור לבנייה בבית המשותף אמור להיות מרוכז בתקנון הבית המשותף. הסכמים ספציפיים בין הדיירים צריכים להיבדק באופן פרטני ואין ביכולתי להשיב ללא קריאתם. תבדקי מה תקנו הבית המשותף מציין לעניין זה ואם אין בבניין, זו הזדמנות טובה לדאוג לזה.
בנוסף יש להפריד בין הרכוש המשותף לבין רכושו של כל דייר ומה ששייך לרכוש המשותף צריך היה להיבנות באישור יתר הדיירים, אם לא נעשה כך ישנן דרכים לאכוף זאת.
*בכל מקרה יש להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר