הקונה ואני הגענו להסכמות בע"פ מתוך ההבנה שמרבית התשלום שהוא: משכנתא שלוקח הקונה + תשלום תשלום ראשון בחותימת החוזה יכולים להתבצע תוך זמן קצר ביותר ופנינו כ"א לעו"ד משלו. העניין התמשך מסיבות שונות והתברר לי שהתשלום הראשון יופקד בנאמנות אצל העו"ד שלי ויעבור זמן רב עד להשלמת העיסקה. העתק ראשון של החוזה הועבר אלי לעיון אחר כחודש, מסיבות שונות לא שמתי לב ללוח הזמנים. העתק שני נשלח אלי לאחר כ 10 ימים ולהעתק השני לא הגבתי ולהתלבטתי אם אני מעוניין בעיסקה אם לאו.
עו"ד של הקונה תובע ממני תשלום שכ"ט + כ 80 אלף ש"ח פיצוי לקונה. לא חתמתי על שום עיסקה ולא היתה שום פגישה פנים אל פנים עם העו" ד של הקונה. בתקופה הזו גם עברתי דירה עם משפחתי וגם חיתנתי בן ומסיבות נוספות לא היה לי ראש להתלבט ולקבל החלטה סופית לגבי המכירה. מבחינתי התנאים השתנו אבל לא ידעתי אם אני רוצה להתחרט או להשלים את העיסקה. אני סבור שאינני חייב דבר לעו"ד התובע וגם הקונה הבהיר לי שהוא מבין את מצבי ואין לו תביעות כלפי.
השאלה היא איך אני אמור להתייחס לתביעה הזו?
עו"ד שלי ממליץ לשלם לתובע את שכ"ט ולפטור את עצמי מטרחה גדולה.
תודה מראש
שמעון דוד
שמעון שלום,
חזקה שב"כ, עוה"ד המעורב בתיק יכול להשיא לך עצות טובות יותר ממי אשר שומע רק חלק מן פרטים והעובדות.
יחד עם זאת, עסקה במקרקעין דורשת כתב. אין די גם אם היו כאלה, בהבנות בע"פ, בכדי להפוך העסקה לסופית.
טיוטות שהוחלפו אין בהן להפוך הסקה לסופית. השאלה כמובן תהא מידת תום הלב שלך בהתנהלותך מול הקונה, ועל כך אין לי מספיק פרטים להשיב.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר