לפני כשנה קניתי דירה שנייה עליה שילמתי מס רכישה - 3.5%
במשך שנה שיפצתי את הדירה ורק עכשיו היא ראויה למגורים
עדיין לא החלטתי האם אני רוצה להשיר את הדירה או למכור אותה אך ברצוני להתייעץ לגבי ההשלכות של כל מקרה .
אם אני משכיר את הדירה ומעבר לכך יש לי הכנסה מ 2 מקומות האם אני אצטרך להוסיף לתיאום מס את ההכנסה מהשכירות ?
אם אני מוכר את הדירה תוך שנה ולא גרו בה האם אני יכול לקבל החזר על המס רכישה ששילמתי וכמו כן האם אני יכול לקבל פטור ממס שבח אם לא מכרתי אף דירה בשנים הקודמות
תודה
ש. שלום,
במידה ויש לך הכנסה מ 2 יח"ד נוספות, ובהנחה שיחדיו הם עוברות כבר את המינימום הדורש תשלום מס על הכנסה מיחידות דיור (ייתכן וכבר עכשיו, תהא מחוייב בעבור 2 היחידות...).
פטור ממס שבח, מותלה במספר תנאים שהעיקרי ביניהם הוא שלא כרת דירה אחרת בארבע השנים האחרונות. לפני ביצוע העסקה, יש לוודא באופן מוחלט שאין לך חבות בשל מכירת חלקי דירה, שנתקבלה בירושה, או כאלה מין "הפתעות".
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
יש לי הכנסה מפנסיה צבאית ויש לי הכנסה כשכיר ממקום בו אני עובד כרגע .
אני עושה תיאום מס כל שנה
אם אני משכיר את הדירה האם אצטרך להכניס לתיאום המס את השכירות?
שלום ש,
הדבר תלוי בצורת תאום המס שלך.
במידה והשכירות גבוהה מסף התשלום הנדרש בדווח תהיה מחוייב בתשלום. אנא פנה לרו"ח שלך ושאל בעצתו מה המסלול האופטימלי מבחינתך?
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר