שלום רב
אני גרה בדירה שכורה מזה חודשיים, החוזה הוא לשנה כאשר יש אפשרות בחוזה לשבור את חוזה השכירות בתנאי שאמצא דייר חלופי. אנו מעוניינים לעזוב את הדירה בשל ליקויים שמצאנו בדירה. הליקוי המשמעותי ביותר הוא שלפעמים כשפותחים את ברז המים יש חלודה (שנעלמת אחרי מספר שניות). יש לי 2 ילדים קטנים וכמובן שאני חוששת מתקינות המים. התרענו על הבעיה בפני בעלי הבית אך לא קיבלנו מענה לבנתיים. רציתי לשאול האם מדובר על עילה לשבירת חוזה השכירות ללא צורך למצוא דייר חלופי ומה החובה של בעל הבית מבחינת אחראיות לתיקון בעיה שכזו?
תודה מראש
שרון שלום רב
על בעל הבית לדאוג לתיקון הליקויים, זאת על פי חוק השכירות והשאילה שכן מדובר במתן אפשרות לשמוש סביר על ידי השוכר.
באשר לחוזה השכירות יש לעיין בחוזה השכירות על צרופיו על מנת להשיבך באופן יסודי ואמין.
נא התייעצי עם עו"ד מיומן בנדון.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
אין האמור מהווה יעוץ משפטי או אחרץ
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
שלום שרון,
המסמך המהותי לבחינת שאלתך הינו חוזה השכירות. יש לקרוא הניסוח בתנאים להפרת החוזה.
על פניו, לא נראה כי הפרטים כפי שציינת הינם כאלה המאפשרים עזיבת הדירה, מבלי לאתר דייר חלופי, או לפחות כאלה שבהמ"ש יסייע בידיכם במקרה של הגשת תובענה על ידי בעל הנכס.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
שרון שלום
בתשובתי הדגשתי את חשיבות בחינת המסמך ע"י עו"ד מיומן.
הנני שמחה על כך כי חברי עו"ד קולדוני מצטרף לדעתי.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר