שלום.
אנחנו גרים בשיכות כמה חודשים. יום אחד נסתם הכיור במטבח. הודעתי על כך לבעל הבית והוא רצה לבוא למחרת ולתקן את הבעיה. אני רציתי לקרוא לאינסטלטור באופן מיידי מפני שאני היתי חייב להשתמש בכיור באותו ערב ולמחרת לא היה לי זמן פנוי. בעל הבית הסכים לכך בשיחה טלפונית. קראתי לאינסטלטורוה. סתבר שהבעיה הינה בצינור הראשי של הדירה ולא פשוטה והצריכה הבאת ציוד מיוחד לשחרור הצינור (קראו לביובית). בסופו של דבר אינסטלטור הצליח לשחרר את הסתימה, כאשר סך העלות יצאה 1800 ש"ח. כאשר אמרתי לבעל הבית את הסכום לתשלום הוא התחיל לצרוח וסירב לשלם את הסכום.
עפ"י החוזה בינינו משכיר מתחייב לתקן כל פגמים אשר יתהוו במשך תקופת השכירות ומקורם בתשתית הדירה.
מה אני יכול לעשות ואיך אני יכול לחייב את בעל הדירה לשלם על אינסטלטור?
יובל שלום,
כדי לענות בצורה מלאה יש לעיין בחוזה השכירות, אולם נראה כי היה עליך לקבל את אישור המשכיר לסכום התיקון בטרם שילמת אותו (ואולי אף לקבל 2 הצעות מחיר נוספות), מאחר וחלה עליך חובה להקטין את נזקיו על פי דין.
נראה כי לאור העובדות יהא עליכם למצוא פשרה מוסכמת.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר