לפני פחות מחודשיים נכנסתי לדירה, כבר בהתחלה הבנתי כי קיימת בעייה בצנרת (זרם מאוד חלש במיים חמים במקלחת) והעלתי לבעל הדירה, (שציין כי איננו מתכוון להחליף צנרת, אך שיגיע לבדוק) הנל לא הגיע לבדוק על אף פניותיי אליו בנושא, הבטיח להגיע 3 פעמים- לא הודע כי לא מגיע (פעמיים אני יצרתי איתו קשר, ובפעם השלישית לא הודיע כלל)
בנוסף, לאחר כשבועיים מכניסתי- התקלקל המקרר (רשום כחלק מהריהוט בדירה בחוזה כמובן), בעל הדירה הפנה אותי לרכוש מקרר משומש שמצא באינטרנט (ולא בדק אותו), נתן לי מספר של מוביל ובקש להוריד משכר הדירה,
לא הצלחתי לבצע את הרכישה- ובעל הדירה היה מודע לאורך הדרך כי אני מתגוררת ללא מקרר, ביקשתי מבעל הדירה לטפל בנושא- ציין כי מבחינתו הוא טיפל וכי השאר היא אחריותי,
אני ושותפתי (שתינו חתומות) פנינו ושוחחנו איתו בסיטואציות שונות, הוא מסרב לשתף פעולה,
שלחתי לו מייל עם וידאו שצילמתי של זרם המיים ובקשה לטיפול מיידי בשני הנושאים- רשמתי כי במידה ואיננו מעוניין בלקיחת האחריות שיסביר לי כיצד אנו מפרקים את החוזה משום שאין סעיף בחוזה על יציאה לפני הזמן.
אני מעוניינת לדעת את זכויותיי.
יש לציין כי עקב עיקוב של הבנק במעמד חתימת החוזה בעל הדירה קיבל צ'קים רק מהשותפה, והיות ולא הגיע עדיין לדירה עדיין לא קיבל את הצ'קים שלי, כאשר הגיע הזמן לתשלום, בשיחה מולו קבענו כי אעביר לו תשלום שכ"ד מינוס עלות המקרר וההובלה (על אף שידע כי עדיין לא התבצעה הרכישה)
בסיטואציה הנוכחית אני לא מעוניינת לשלם לו שכ"ד מלא על חודשיים מלאים היות ובמהלך חודשיים גרתי ללא מקלחת חמה ראויה וללא מקרר מטעמו,
נכון לכרגע בעל הדירה מעוניין ביציאתי ממנה, אני מעוניינת לדעת את זכויותיי במקרה כזה, חשוב מאוד לציין כי אני סטודנטית ועובדת, אינני נתמכת כלכלית באופן שוטף ע"י גורמים חיצוניים, והמעמסה היא משמעותית.
מה ביכולתי לעשות? האם יש ביכולתי לדרוש ממנו תשלום על עלויות מעבר? האם יש ביכולתי לא לשלם שכ"ד היות ותנאי המחייה המעוגנים בחוזה לא התקיימו כראוי?
שלי שלום ,
יש לבדוק את הוראות ההסכם שלכם והאם יש לך זכות קיזוז - כי אז תוכלי לקזז את העלויות של המקרר וההובלה.
לעניין זרם המים , כמובן שמדובר בבלאי סביר ועל כן חבות התיקון חלה על המשכיר.
בהעדר תיקון ע"י המשכיר את יכולה להוציא מכתב למשכיר ולאחריו לתקן על חשבונך ואף אולי הדבר יגיע כדי עילה לביטול ההסכם
מומלץ להוועץ עם עו"ד
בהצלחה
עו"ד רענן גל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר